Mircea Dusa (Aparare): Efective militare NATO se vor afla permanent pe teritoriul Romaniei

T.d. | 15.04.2015

Pe aceeași temă

Statele occidentale vor asigura o rotatie de efective militare astfel incat soldati membri ai NATO se vor afla permanent pe teritoriul Romaniei, tara aflata in flancul estic al Aliantei, intr-o zona cu tensiuni provocate de Federatia Rusa.

Anuntul a fost facut miercuri de ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa.

Dislocarea militarilor occidentali in Romania este realizata in baza planului de reasigurare aprobat la summit-ul NATO din Tara Galilor, a explicat Dusa, potrivit Romania Libera.

Si in momentul de fata se afla un distrugator al SUA la Constanta, avem 11 avioane A-10 la Campia Turzii care se pregatesc in comun cu pilotii nostri de la Campia Turzii si maine vom avea o prezentare a acestui exercitiu”, a spus seful de la Aparare.

Potrivit lui Mircea Dusa, planurile NATO au in vedere si alte exercitii.

Urmeaza sa vina si portughezii cu avioane F16, o sa mai vina si partenerii nostri din SUA cu avioane F15, vor fi multe exercitii de pregatire”, a continuat ministrul Apararii, punctand ca in Marea Neagra si in Portul Contanta s-a aflat in permanenta un vas NATO sau un vas al unui stat membru UE.
 

Soldati romani, americani, britanici si moldoveni, angrenati in “Wind Spring 15”

Declaratiile lui Mircea Dusa trebuie puse in contextul declansarii unui amplu exercitiu militar multi-national in judetele Galati si Contanta.

Este vorba despre exercitiul “Wind Spring 15”, programat pentru perioada 16-30 aprilie in poligonul Smardan din judetul Galati si la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogalniceanu (CAAMK) din judetul Contanta.

Scopul exercitiului, arata Ministerul Apararii, este antrenarea in comun a militarilor din mai multe tari membre ale Aliantei Nord-Atlantice si partenere NATO, in vederea asigurarii capacitatii operationale a structurilor si de interoperabilitate si standardizare NATO-UE.

Exercitiul antreneaza peste 2.200 de militari din Romania, SUA, Marea Britanie si Republica Moldova.

“Wind Spring 15” se incadreaza in seria activitatilor comune ca parte din Operatia “Atlantic Resolve”, in vederea aplicarii masurilor de reasigurare adoptate in cadrul Consiliului Nord-Atlantic, mai transmite Ministerul Apararii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22