Mircea Dusa (Aparare): Romania nu e intimidata de propaganda ruseasca

T.d. | 10.04.2015

Pe aceeași temă

Prezent vineri la Targu Mures, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat ca propaganda ruseasca este destul de activa. Totusi, oficialul a subliniat ca Bucurestiul nu este intimidat de declaratii precum cele facute de purtatorul de cuvant al MAE rus, Alexander Lukasevici.

Lukasevici a afirmat, pe 8 aprilie, ca planurile NATO de a desfasura forte militare in Romania, foarte aproape de frontiera cu Rusia, sunt "inadecvate" si "conflictuale". In plus, a aratat oficialul rus, Romania se transforma intr-un “avanpost”  al SUA si NATO in proximitatea Rusiei.

''In primul rand propaganda ruseasca este una destul de activa, ati vazut ca se fac tot felul de declaratii. Nu ne intimideaza astfel de declaratii. La Summit-ul din Tara Galilor de anul trecut s-au stabilit masurile de reasigurare pe flancul estic al NATO si al Uniunii Europene, cu precizarea ca vor fi in permanenta forte ale NATO prin rotatie, iar proiectul acela de lege care vizeaza accesul militarilor straini pe teritoriul Romaniei este un proiect care a fost aprobat de Guvern, sigur ca va merge la CSAT si dupa aceea in Parlament si creeaza posibilitatile pentru aplicarea masurilor de reasigurare pe flancul estic al NATO si al UE", a spus Dusa.

Ministrul a precizat ca dupa ce modificarile la Legea 291 referitoare la stationarea militarilor straini pe teritoriul Romaniei vor fi aprobate de Parlament, Legislativul va fi cel care va aproba efectivele si capabilitatile militare care sunt organizate in Romania de catre NATO, potrivit HotNews.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22