Mircea Geoană: Majoritatea acestei țări va fi formată din PNL, PSRO și UDMR. Multi membri PSD și UNPR ni se vor alatura

P.c. | 18.03.2015

Pe aceeași temă

Mircea Geoană, preşedintele Partidului Social Românesc, a declarat, ieri seară, la Realitatea Tv, că negociaza cu PNL crearea unei noi majoritati parlamentare, incluzand in aceasta ecuatie si UDMR. Geoana a subliniat faptul ca multi membri PSD si UNPR il vor urma, dupa ce lucrurile vor fi clare, relateaza Evenimentul zilei.

 

"Am avut discuții destul de avansate, de mâine intrăm într-o discuție mult mai aplicată pe programul de guvernare (...) Este necesară o schimbare de filosofie a Codului Fiscal. Avem o disproporție între taxarea muncii și taxarea capitalului (...) Această reechilibrare între impozitarea capitalului și a muncii este pentru mine, ca om de stânga, unul dintre elementele de identificare (...)Cea mai mare greșeală pe care ar putea să o facă și Klaus Iohannis și PNL ar fi să facă o majoritate pentru un an și un pic, pentru că riscul este ca, în câteva luni de zile, să intrăm în febra campaniei electorale din 2016, pentru locale.

 

Dacă nu dăm o perspectivă clară, și cheia e la președinte, pune prim-ministru acum și în 2016. A doua condiție este o majoritate care să dureze mai mult decât câteva luni de zile și, a treia, este ca oamenii care vor merge, în Guvern, și este ultima șansă pentru România. Dacă Doamne ferește și Guvernul viitor va fi la fel de găunos, România intră într-o stare de pericol, la adresa securității naționale (...) De aceea cred că, în mâinile noastre, stă soarta și viitorul României. Eu aștept de la PNL să spună explicit cu cine dorește să facă majoritatea. Eu nu sunt Gabi Oprea, partid balama", a declarat Mircea Geoană, citat de Evenimentul zilei.

 

CITITI SI: Mircea Geoana vrea alianta cu PNL: Fiecare zi in plus cu Victor Ponta la Guvern compromite sansa Romaniei

 

Președintele PSRO consideră că în clipa în care vor "da un răspuns mai clar, privind cine nu va fi în viitoarea majoritate, lucrurile vor fi mai simple în Parlament": "Adevărata zonă de unde vor veni, alături de mine și de colegii mei, mulți parlamentari, organizații întregi, vor fi de la PSD și de la UNPR (...) Există discuții avansate cu mulți. După Consiliul Național, din acest weekend, de la PSD, în care mulți colegi de la PSD își pun speranța că PSD este transformabil, că va exista o analiză a motivelor profunde ale pierderii alegerilor prezidențiale, eu le-am spus: 'haideți să așteptăm până pe 20-21 martie, dar dacă veți vedea atunci exact ce am văzut și până acum, mimarea democrației'... 

 

Dacă până și de copilul ăla, Ivan, ți-a fost frică, Victore. Șova a fost dat afară ca să pară ca un pachet mult mai robust, a fost din filmul respectiv. Dacă de Ivan ți-e frică, ce să mai faci? Cei care sunt în PSD, cei din UNPR, PC sunt oameni pe care îi cunosc, nu vorbesc de partid, de oameni din interiorul partidului, vor fi mulți oameni care vor veni alături de mine. Ce trebuie să facă PNL este să definească cât mai repede conturul viitoarei majorități și să spunem: 'în viitoarea majoritate, vor avea loc PSRO, PNL și UDMR' și, în clipa în care vom da un răspuns mai clar, privind cine nu va fi în viitoarea majoritate, lucrurile vor fi mai simple în Parlament", a declarat președintele PSRO, citat de Evenimentul zilei.

 

PSRO, alternativa la PSD

 

In 9 martie, Senatorul Mircea Geoana anunta infiintarea unui nou partid de stanga, denumit Partidul Social Romanesc (PSR): 'Partidul Social Românesc sprijină munca, creând condiții de afirmare și succes în viața fiecărui român, indiferent de locul, clasă sau grupul social din care fac parte. PSR va declanșa un război împotriva sărăciei, marginalizării și excluziunii sociale cu scopul declarat de a crea o nouă voce și o nouă politică economică a clasei de mijloc”, sustine senatorul.

 

Geoana arata ca: “PSR este dușmanul declarat al inegalităților și al efectelor negative ale polarizării sociale, cât și un aprig apărător al drepturilor angajaților din sectorul public și privat. PSR va repune în centrul societății munca, cinstea și demnitatea ființei umane, înlocuind corupția, minciuna, impostura și pseudo-cultura, ce domină spațiul și discursul public. România are nevoie de talentul și priceperea tuturor cetățenilor români, indiferent unde trăiesc și muncesc, în țară sau în străinătate''.

 

Potrivit sursei citate, înființarea PSR ''este un răspuns la grava deviere de la identitatea de stânga a PSD-ului condus de Victor Ponta care a decis sa abandoneze electoratul de stânga din România''.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22