PNL

Mircea Geoana: Victor Ponta a devenit NEFRECVENTABIL pentru lumea occidentala. Nu poate rezista mai tarziu de inceputul toamnei

P.c. | 19.06.2015

Pe aceeași temă

Senatorul Mircea Geoana, presedintele Partidului Social Romanesc, a declarat, intr-un interviu pentru ziare.com, ca exista deja o trecere spre o epoca post-Ponta, considerand ca actualul premier nu va rezista mai mult de inceputul toamnei, el devenind nefrecventabil pentru lumea occidentala.

 

Geoana considera ca Ponta ar putea totusi demisiona daca va exista o presiune publica suficient de mare: "Daca exista elemente de presiune publica suficient de puternice. Dincolo de vointa sa, exista un instinct de supravietuire inclusiv al celor care azi il sustin. Sunt voci in coalitie, unele soptite, unele inca nerostite, care spun ca trebuie sa ne pregatim de perioada post-Ponta. Ea a inceput cand el a fost acuzat de coruptie.
 

Strategic, suntem in faza de pregatire a modului in care va arata Romania la nivel de guvern, de majoritate, de partide in perioada post-Ponta. El mai e acolo strict tehnic, dar am intrat in alta etapa. Ce ne va rezerva ea nu stim inca. Eu sunt convins ca Victor Ponta s-a gandit la demisie, nu este atat de lipsit de luciditate, a ales sa se agate de functie, dar asta nu inseamna ca ceasul sau nu ticaie in continuare. Clepsidra sa politica este pe cale de epuizare."

 

CITITI SI: Geoana anunta ca va sustine motiunea de cenzura a PNL: Sultanatul lui Ponta este cea mai proastă variantă

 

Senatorul considera ca Ponta a devenit nefrecventabil in Occident:Presiunea este facuta printr-o forma subtila de inchidere a usilor. Nimeni nu spune "pleaca acasa!", toata lumea zambeste politicos, masca diplomatica functioneaza, in afara de elementele legate de obstructionarea Justitiei, care sunt justificate. Victor Ponta este in acest moment nefrecventabil. Vizita la Baku este o dovada ca se duce acolo unde inca este primit. Ganditi-va ce ar insemna sa-si organizeze o vizita la Washington sau Berlin. Este imposibil. Ganditi-va cate vizite, pregatite la Bucuresti, sunt anulate pentru ca interlocutorul este nefrecventabil”.

 

Cand cineva e intr-o situatie atat de precara, lumea isi protejeaza propria credibilitate. Vorbesc despre cei care sunt la nivel executiv, din lumea democratica occidentala. In aceasta lume este in acest moment o carantina care il face pe Victor Ponta incapacitat din punct de vedere operational, desi, tehnic vorbind, e premier in functie”, a mai declarat Geoana.

 

Mircea Geoana a mai afirmat ca miscarile UNPR din ultimele zile intra in jocul clasic al unui partid balama, care incearca sa devina cat mai influent, in perioadele de criza: "Este jocul clasic al unui partid balama, care incearca sa-si maximizeze influenta intr-un moment de criza. Ar fi fost anormal sa nu joace aceasta carte. Nu va dura mult situatia in care majoritatea sa depinda de cei 50 de parlamentari UNPR. Alegerile de anul viitor vor crea alta configuratie parlamentara. Joaca la off-side fata de PSD, incearca sa obtina cat mai mult in relatia cu el, incearca sa se faca placut si unei alte eventuale majoritati. Asa a jucat mereu UNPR."

 

CITITI interviul integral pe ziare.com

 

Opinii

Andrian Moraru

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22