Mircea Miclea, despre protestele de la Pitesti: La ore trebuie sa asiste si un psiholog

Vlad Toma | 20.10.2016

Mircea Miclea, fostul ministru al Educatiei, a comentat intr-un interviu pentru Hotnews protestul unor elevi din clasa a VII-a a scolii I.L Caragiale din Pitesti care cer mutarea unui coleg diagnosticat cu ADHD la o alta scoala, acuzandu-l de manifestari agresive.

Pe aceeași temă

 

Miclea considera ca doar specialistii pot decide daca un copil trebuie mutat la o alta scoala, nu parintii, insa precizeaza ca acestia sunt indreptatiti sa ceara siguranta copiilor lor. Fostul ministru considera ca scoala romaneasca nu este pregatita pentru a face unor cazuri de genul celui de la Pitesti, transmite Hotnews.

 

"Cred ca parintii trebuie sa ceara siguranta copiilor lor la orele de clasa, dar nu mutarea copilului cu problema, cred ca imediat trebuie adus un specialist care sa asiste elevul la ore, eventual se poate face o noua evaluare a copilului, daca mai e cazul. Mutarea lui la o alta scoala, daca diagnosticul e corect, e gresita. As spune ca e si imorala. A muta raul dintr-o scoala intr-o alta scoala nu e moral. Copiii acestia, cu cit sunt mai discriminati, cu atit devin mai agresivi de-a lungul timpului iar costurile sociale ulterioare sunt mult mai mari," a declarat fostul ministru.

 

Miclea considera ca la ore trebuie sa asiste si un psiholog sau un profesor de sprijin, precizand ca o "buna relatie terapeutica dintre copil si psiho-pedagog poate imbunatati considerabil comportamentul lui la clasa si ii pune inafara pericolului pe ceilalti copii."
 

Fostul ministru crede insa ca scoala romaneasca nu e pregatita pentru astfel de cazuri: "Legea educatiei spune ca trebuie un psiholog la 800 de copii, avem un psiholog la 1.500 de copii, acolo unde avem. Pregatirea cadrelor didactice in a face managementul unor asfel de cazuri e deficitara, pentru ca noi continuam sa formam profesorii printr-un modul psihopedagogic de pe vremea lui Ceausescu, in loc sa ii pregatim prin masterat didactic, asa cum spune Legea educatiei. Observ in zilele acestea ca se discuta iar despre masteratul didactic, cind, de fapt, trebuia aplicat de 5 ani ce era scris deja in lege."

 

Cititi interviul integral pe site-ul Hotnews.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22