Mita de 500 de mii de euro recunoscuta in instanta de fostul secretar general al Senatului

Dora Vulcan | 02.09.2016

Ovidiu Marian a declarat, astăzi, în faţa judecătorilor, că a intermediat relaţia dintre omul de afaceri Ilie Carabulea, patronul uneia dintre cele mai mari companii de asigurări, şi fostul vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Daniel Tudor, transmite Digi 24.

Pe aceeași temă

 

 

Aceasta din urmă este acuzat că ar fi cerut trei milioane de euro pentru a acoperi neregulile de la compania omului de afaceri. Ar fi primit, împreună cu soţia, 10% din sumă, susţine intermediarul, citat de Digi24.

 

 

Fostul secretar general al Senatului a recunoscut, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti, toate acuzaţiile procurorilor, care spun că Ovidiu Marian a intermediat relaţia dintre fostul vicepreşedinte al ASF, Daniel Tudor, şi patronul Carpatica ASIG, Ilie Carabulea.

 

 

Reporter: În ce măsură credeţi că vă va ajuta această procedură simplificată?

 

Ovidiu Marian: Pentru că procesul este în curs, nu vreau să dau nicio declaraţie. Am fost sincer şi voi fi până la capăt.

 

 

 

500 de mii de euro ar fi plătit, în total, omul de afaceri pentru a evita controalele Autorităţii la firma de asigurări. Mită în tranşe pentru fostul vicepreşedinte ASF

 

„Ilie Carabulea mi-a spus că este supus unui control abuziv din partea CSA şi mi-a solicitat să intervin pe lângă Tudor Daniel George. (...) M-am întâlnit cu Tudor Daniel George, acesta mi-a spus că îl poate ajuta pe martorul Carabulea şi mi-a scris pe un bileţel suma de trei milioane de euro, bileţel pe care apoi l-a rupt fără a fi văzut de o altă persoană. (...) În total, s-au remis inculpaţilor Tudor 500 de mii de euro. 200 de mii i-am păstrat pentru mine, 300 de mii i-am dat inculpaţilor Tudor”, a declarat Ovidiu Marian în instanță.

 

 

Fostul demnitar a explicat şi că banii i-ar fi primit în tranşe de câte o sută de mii de euro de la Ilie Carabulea, iar de fiecare dată se întâlnea cu unul dintre soţii Tudor pentru a îi înmâna. Variantă respinsă de Doina Tudor. Fostul senator ar fi încasat personal două din cele trei tranşe ajunse la familie, susţine Ovidiu Marian.

 

 

„Domnul Ovidiu Marian îşi spală pielea dumnealui şi îşi apără interesele. Atât! Eu spun varianta mea - sunt nevinovată, cum am fost de la început până la sfârşit”, a declarat Doina Tudor, fost senator.

 

 

Ovidiu Marian cere judecătorilor să aplice procedura simplificată în cazul său. În urma declaraţiei prin care a recunoscut acuzaţiile, acesta ar putea beneficia de o reducere a limitelor de pedeapsă cu o treime. Foştii soţi Tudor îşi pledează însă nevinovăţia şi vor să o demonstreze în cadrul procesului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22