Miting de protest al poliţiştilor la MAI şi marş spre Guvern. Ei cer majorarea salariilor

E.b. | 25.03.2017

Poliţiştii vor protestează azi la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Ei cer majorarea salariilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, şi nu la cel din 2009.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Aproximativ o mie de poliţişti protestează în faţa Ministerului Afacerilor Interne, cerând majorarea salariilor. Ei urmează să plece, în jurul orei 12.00, în marş spre Guvern. De la ora 8.00 sunt restricţii de trafic în centrul Capitalei.

 

Totodat, vor şi modificarea unor prevederi privind programul de lucru şi repausul săptămânal. La protest sunt aşteptaţi peste 7.000 de poliţişti, atât din Bucureşti, cât şi din alte oraşe, care vor pleca apoi în marş spre Piaţa Victoriei şi vor continua manifestaţia în faţa Guvernului. În zona centrală a Capitalei vor fi restricţii de trafic începând cu ora 8.00.

 

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), a declarat că la protestul de sâmbătă sunt aşteptaţi peste 7.000 de poliţişti din Bucureşti şi din ţară, manifestaţia urmând să înceapă în jurul orei 10.00, pentru ca, la ora 12.00, protestatarii să plece în marş spre Piaţa Victoriei, pe traseul Piaţa Revoluţiei - Strada Dem I. Dobrescu - Bulevardul Magheru - Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Victoriei, unde protestul va continua până la ora 16.00, conform News.ro.

 

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", Vasile Lincu, a spus, la rândul său, că aşteaptă ca mărirea salariilor pentru poliţişti să se facă prin ordonanţă de urgenţă.


"Revendicările sindicatelor SNPPC şi Pro Lex sunt legate în special de salarizarea precară a poliţiştilor. Noi vrem să dea ordonanţa de urgenţă care să acorde o creştere salarială de 20 la sută, sporurile să fie calculate la venitul de acum, nu la cel din 2009, fără plafonul de 30 la sută, pentru că sporurile sunt calculate în funcţie de felul muncii, de condiţiile de muncă şi nu justifică plafonarea acestora. Toate solicitările sunt prin raportare la acte normative care s-au adoptat în regim de urgenţă pentru alte categorii de bugetari. Practic, cred că este suficient de sugestiv faptul că 84.000 de angajaţi din MAI sunt salariaţi la nivelul minim pe economie. Solicităm să nu se atingă de legea pensiilor militare, lege foarte bună, obţinută cu greu", a spus Lincu.

 

Întrebat dacă se pune problema unei greve, liderul sindical nu a exclus posibilitatea, menţionând că un astfel de protest nu va fi susţinut de sindicate, deoarece ar încălca legea.

 

"Deşi realitatea a demonstrat că acest lucru (greva, n.r.) conduce la schimbări imediate, poliţiştii au această interdicţie, nu putem să le solicităm să încalce legea, dar nu excludem şi posibilitatea ca oamenii să decidă în mod spontan, neorganizat, să apeleze la această formă. Nu va fi susţinută de sindicate, dar poate fi luată în calcul ca o reacţie a oamenilor", a spus Vasile Lincu.

 

Pentru mitingul de sâmbătă, începând cu ora 8.00, se va restricţiona traficul rutier, progresiv, pe Şoseaua Kiseleff, între Strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. Între orele 9.00 şi 12.00, traficul va fi restricţionat pe Strada Academiei, între Strada Ion Câmpineanu şi Strada Dem I. Dobrescu.

 

În Piaţa Victoriei, traficul se va desfăşura pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa clădirii Guvernului, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascăr Catargiu, iar traficul rutier de pe Strada Paris şi de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara va direcţionat către Bulevardul Aviatorilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22