Mitropolitul Banatului cere modificarea Constitutiei pentru articolul referitor la familie

Silvia Simion | 27.12.2015

Ioan Selejan a initiat o petitie prin care se strang semnaturi pentru a sustine necesitatea precizarii ca familia este formata intre un barbat si o femeie, nu doar intre soti.

Pe aceeași temă

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a anuntat la sfarsitul slujbei de Craciun de la Catedrala Mitropolitana din Timisoara lansarea unei initiative civice prin care se cere modificarea Constitutiei.

 

Initiativa propune ca in Constitutie sa se specifice clar ca familia este formata dintr-un barbat si o femeie, ca reactie la faptul ca in tot mai multe state europene au fost recunoscute familiile formate din persoane de acelasi sex.

 

"Este o initiativa civica pe care fratii nostri care iubesc familia crestina ar dori sa le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam si sa scrie acolo in Constitutie ca familia crestina are la baza codul familiei din Sfanta Scriptura - familia este tocmita dupa randuiala lui Dumnezeu - barbat si femeie. De aceea, daca veti gasi tineri studenti care o sa va roage sa semnati, va indemn cu incredere pentru ca, daca nu ma insel, nu stiu daca nu saptamana trecuta, nu stiu daca nu Grecia a fost ingenuncheata in sensul acesta. Suntem un popor cu mult mai multi credinciosi si de aceea sa-l rugam pe Dumnezeu sa pazeasca familia binecuvantata in fata sfantului altar al neamului nostru. Aici ati venit fratiile voastre si parintii domniilor voastre - barbat si femeie", le-a spus mitropolitul Banatului credinciosilor, dupa cum relateaza Hotnews.

 

Acum, Constitutia prevede, la articolul Art. 48, ca ”familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.

 

Inaintea Craciunului, Parlamentul de la Atena a adoptat o lege care legalizeaza casatoriile intre pesroane de acelasi sex, in ciuda opozitiei Bisericii.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22