Modificarea Codurilor: Toader schimbă "suspiciuni rezonabile" cu "probe sau indicii temeinice"

Dora Vulcan | 20.12.2017

Comisia lui Iordache a reluat miercuri modificarea Codului penal și a celui de procedură penală sub pretextul transpunerii directivei UE privind prezumtia de nevinovatie, criticată de întregul sistem penal - DNA, DIICOT si Procurorul General printre acestia - și soldată cu proteste ale magistratilor.

Pe aceeași temă

 

 

 Comisia a finalizat marti seara rapoartele finale pentru toate cele trei legi ale justitiei, ultimele doua urmand sa isi primeasca votul final in plenul Senatului. Marti, prezent la comisiei, ministrul Tudorel Toader a anuntat ca va veni cu un proiect de modificare a Codului de procedura penala prin care sa fie inlocuita sintagma "suspiciuni rezonabile" cu "probe temeinice". Iordache l-a rugat sa trimita o propunere pana astazi. In plus, el a declarat ca va emite o Ordonanta de Urgenta de transpunere a directivei daca acest lucru nu va fi facut de catre Parlament

 

 

 

 

Live text (Hotnews.ro):

 

10.50 Stelian Ion aminteste ca ministerul Justitiei a facut o analiza privind directiva si a propus proiectul de lege care a fost adoptat tacit de Senat care modifica un singur articol, iar acum a decis ca mai este nevoie sa se faca modificari. "Aceasta propunere cu probe temeinice este o enormitate" a spus el.

 

 

10.48 Catalin Predoiu o intreaba pe Mot daca "asta este tot" ce are de spus ministerul privind propunerile la directiva.

 

10.40 Secretarul de stat Mariana Mot, prezenta la comisie, a anuntat ca are un proiect in sensul anuntat ieri de ministrul Tudorel Toader, prin care sa se inlocuiasca "suspiciuni rezonabile" cu "probe sau temeinice" in Codul de procedura penala. Mot a precizat ca nu are documentul intr-o forma electronica, iar acesta nu a ajuns la niciun mebru al comisiei. Iordache a propus sa fie suspendata sedinta pana la 14.00 pentru ca nici el nu cunoaste propunerile si pentru ca toata lumea sa il poata consulta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22