Modificările la OUG 114 nu au primit aviz de la BCE, dar au fost admise de CES

Laurentiu Gheorghe | 28.03.2019

Proiectul de ordonanță pentru modificarea OUG 11/2018 nu a primit niciun aviz de la Banca Central Europeană, dar a fost avizată favorabil de CES pentru a intra vineri în ședința de guvern.

Pe aceeași temă

Reprezentantul BCE s-a arătat deranjat de termenul de 3 zile impus de partea română, spunând că asemenea avize necesită - dincolo de traducerea documentului - analize care se pot întinde dincolo de intervalul oferit cu „generozitate” de Finanțele din România. „Nu înțelegem să răspundem la ordinele cuiva. Vom oferi punctul de vedere după atenta studiere a draftului transmis”, au reprezentanții BCE, conform relatării HotNews.ro

Reamintim că ministrul Teodorovici a declarat miercuri că proiectul de modificare a OUG 114 are avizele BNR și Băncii Centrale Europene.

În schimb, Consiliul Economic și Social a avizat favorabil, în ședința de joi, proiectul de modificare a OUG 114/2018, astfel încât acesta va putea fi discutat în ședința de Guvern de vineri, scrie Mediafax.

Prevederile privind băncile nu au generat observații din partea membrilor CES, unele nemulțumiri apărând în cazul celor legate de energie. Astfel, reprezentanții companiilor de utilități au apreciat măsura reducerii contribuției de 2% datorată ANRE pentru producătorii de energie pe bază de cărbune și pentru producătorii de energie termică pentru populație drept discriminatorie, sugerând eliminarea acesteia.

În același timp membrii CES au considerat oportune unele măsuri care să prevină o explozie a prețurilor la energie electrică și gaze naturale după 2022, când expiră perioada de plafonare.

Proiectul de modificare a OUG 114 va fi discutat în ședința de Guvern de vineri, schimbările privind prevederile pentru sistemul bancar, pilonul II de pensii, partea de energie, partea de comunicații.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22