Mohamad Yassin, arestat preventiv. Sirianul ar fi cerut 2 milioane de euro pentru o eventuala eliberare a lui Omar Hayssam, condamnat pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak

T.d. | 04.04.2015

Pe aceeași temă

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis arestarea preventiva lui Mohamad Yassin, sub acuzatia de trafic de influenta. Yassin ar fi cerut doua milioane de euro pentru a interveni in obtinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu inchisoarea a lui Omar Hayssam. Vineri procurorii DNA au decis retinerea pentru 24 de ore a sirianului, alaturi de Tahli Fadel, acesta fiind acuzat de complicitate la trafic de influenta, fiind arestat de asemenea.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel, potrivit Mediafax.
 

Yassin, retinut

Sirianul Yassin Mohamad, implicat in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak, a fost retinut vineri pentru 24 de ore de procurorii DNA. Mohamad este acuzat, alaturi de Tahli Fadel, de trafic de influenta, respectiv complicitate la trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat DNA, Yassin Mohamad ar fi cerut direct sau prin intermediul lui Tahli Fadel, 2.000.000 de euro, pentru o presupusa influenta exercitata asupra organelor judiciare. Procurorii sustin ca Mohamad pretindea ca poate anula o hotarare de condamnare la inchisoare in cazul unei alte persoane.
 

Hayssam, denuntator?

De altfel, potrivit unor surse judiciare, Omar Hayssam i-ar fi denunţat pe Mohamad Yassin şi Tahli Fadel.

Fadel Tahli a fost cercetat si in Dosarul Foresta Nehoiu, in care Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de catre instanta suprema, in iunie 2010.

Hayssam executa o pedeapsa de 23 de ani si patru luni de inchisoare ca urmare a contopirii pedepselor din dosarele “Volvo”, “Foresta Nehoiu”  si cel al rapirii celor trei jurnalisti, potrivit unei decizii luate in 27 martie de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Omar Hayssam executa pedepsele din iulie 2013, cand a fost adus in tara, la sapte ani de la fuga sa din Romania.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22