Moise Guran, șef al campaniilor electorale USR-PLUS, Dragoș Tudorache coordonator al Alianței

Laurentiu Gheorghe | 13.01.2020

USR-PLUS l-a numit în ședința de luni pe Dragoș Tudorache - PLUS coordonator al Comitetului Executiv format din câte doi membri de la cele două partide. De comunicare, responsabil va fi Ionuț Moșteanu -USR

Pe aceeași temă

Din structura de conducere vor face parte și Silviu Dehelean (USR) -juridic- și Dragoș Neacșu (PLUS) -finanțare. Până la finalul săptămânii, Comitetul Executiv al Alianței va fi completat cu un responsabil pentru coordonarea campaniilor electorale din 2020 și un responsabil pentru politici publice, scrie G4Media.ro.

„Vrem să începem să pregătim guvernarea și vom încerca o aliniere pe partea de politici publice. Vom crește ritmul pentru alinierea celor două programe politice și va fi și o echipă executivă comună de comunicatori, de vectori de imagine care să intre într-o poziție de opoziție activă pozitivă la actuala guvernare”, a declarat Dragoș Tudorache, la finalul ședinței.

Moise Guran ar putea coordona campaniile electorale din 2020

Propunerea USR pentru coordonarea campaniilor electorale din 2020 este jurnalistul Europa FM, Moise Guran, însă discuțiile nu au fost încă finalizate. Dan Barna a confirmat că Alianța USR-PLUS este în „discuții” cu jurnalistul Moise Guran pentru a se alătura proiectului, precizând însă că un demers similar este angajat și cu „alte persoane din spațiul public”.

​„Sunt discuții deschise cu Moise Guran și cu alte persoane din spațiul public pentru a veni în acest proiect al Alianței”, a declarat Barna.

Liderii celor două partide au discutat luni și despre modul în care va fi desemnat candidatul Alianței la alegerile locale din București. Candidatul, cel mai probabil, va fi decis în urma alegerilor primare, variantă preferată de Vlad Voiculescu, candidatul PLUS, în timp ce Nicușor Dan susține departajarea prin sondaje de opinie, unde acesta este mai bine poziționat.

„E nevoie de o concurență reală, constructivă, din care bucureștenii să înțeleagă care sunt soluțiile reale. Încurajarea noastră pentru cei doi candidați e să se pregătească pentru o departajare în urma dezbaterilor de programe. (...) Preferința noastră este pentru ceea ce se numesc alegeri primare”, a declarat, luni, coordonatorul Alianței, Dragoș Tudorache.

„Lucrurile se vor clarifica în perioada următoare în toate filialele. (…) Până la finalul lunii vom ști cum facem în toate filialele”, a spus și Ionuț Moșteanu.

Birourile reunite ale celor două partide au decis ca în perioada următoare să fie formată și o echipă tehnică compusă din șase membri, câte trei de la fiecare partid, care va elabora un raport privind situația din teritoriu a candidaturilor pentru alegerile locale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22