”Moldova vrea autostradă” se delimitează de ”Împreună pentru A8”, ai cărei fondatori fac politică

Redactia | 22.02.2020

Asociația Moldova Vrea Autostradă anunță că suspendă ”pe termen nedefinit, orice formă de participare a MVA și membrilor săi în acțiuni și activități comune cu Împreună pentru A 8”.

Pe aceeași temă

Supendarea relației cu membrii asociației ÎA8, care și-au făcut partid - Împreună pentru Moldova - va fi făcută până la separarea activității civice a asociației de cea politică a partidului, anunță asociația Moldova vrea Autostradă.

Decizia, spun membrii asociației Moldova vrea Autostradă, este motivată de ”protejarea intereselor, imaginii și reputației asociației Moldova Vrea Autostradă”.

Săptămâna trecută, Cătălin Urtoi, fondator al asociației civice Împreună pentru A8 și al partidului Împreună pentru Moldova, consilier onorific al ministrului Transporturilor Lucian Bode, și-a anunțat candidatura la primăria Iașiului din partea partidului Împreună pentru Moldova.


Comunicatul transmis de “Moldova Vrea Autostradă”:

Asociația “Moldova Vrea Autostradă” (MVA), prin deciziile Comitetului Director și Președintelui Asociației se angrenează, funcție de rezultatul analizelor interne de oportunitate și a respectării prevederilor Statutului și Codului de Etică, în activități derulate în comun sau complementar cu activități desfășurate de alte asociații cu scop declarat civic, cu scopul atingerilor obiectivelor civice enunțate și asumate de conducere și membri MVA.

Asociația “Moldova Vrea Autostradă” (MVA) este o asociație distinctă de Asociația „Împreună pentru A8”, nu desfășoară activitate politică dar este deschisă tuturor formelor de interacțiune cu absolut toate partidele politice în scopul de a genera un curent de opinie favorabil și de a determina și capacita autoritățile statului român și clasa politică pentru a dezvolta un sistem de autostrăzi în regiunea istorică Moldova.


Ca urmare a confuziilor de identitate generate în spațiul public de lansarea partidului “Împreună pentru Moldova" și a candidaturii reprezentanților acesteia la funcții politice și de demnitate publică la nivel local, coroborat cu faptul că atât în partidul "Împreună pentru Moldova" (IPM) cât și în Asociația ”Împreună pentru A8” (ÎA8) se regăsesc aceleași persoane fizice în funcții de conducere și/sau reprezentare, Comitetul Director MVA a luat astăzi, 20.02.2020, decizia de a suspenda, pe termen nedefinit, orice formă de participare a MVA și membrilor săi în acțiuni și activități comune cu ÎA8, IPM și membrii acestora cel puțin până la separarea formală a activității politice de activitatea civică desfășurată de membri ÎA8 și IPM.


Decizia are ca scop protejarea intereselor, imaginii și reputației asociației “Moldova Vrea Autostradă”, membrilor, donatorilor și simpatizanților care susțin activitatea civică.”Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22