Mona Lisa Neagoe, membru CSM, a fost votată de Comisia juridica pentru locul eliberat de Toni Grebla la Curtea Constitutionala

Fara Autor | 17.02.2015

Pe aceeași temă

Mona Lisa Neagoe, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a obţinut marţi votul Comisiei juridice pentru a ocupa postul de judecător al Curţii Constituţionale eliberat după demisia lui Toni Greblă, acuzat de fapte de corupție.

Potrivit procedurii, urmează votul în plenul Senatului.

Neagoe, propusă de PNL, a obţinut în Comisia juridica  6 voturi pentru şi 4 voturi împotrivă,  depășind-o astfel pe Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat în Ministerul Justiției, desemnată de PSD.

Mona Lisa Neagoe a intrat în magistratură în 1993, ca judecător la judecătoria Sectorului 5. A promovat treptat, ajungând șefă de secție, vicepreședinte la TMB și președinte TMB.

“Am propus o persoană care nu este afiliată în niciun fel unui partid politic, pe doamna judecător Monalisa Neagoe, fost preşedinte al Tribunalului Bucureşti timp de două mandate şi actual membru al CSM. Ne-am ţinut promisiunea şi am făcut o propunere care arată respect pentru elite, iar din CV-ul domniei sale se poate constata faptul că nu există motive pentru care doamna Neagoe să nu devină judecător al Curţii Constituţionale”, declara Alina Gorghiu, copreședinta PNL, la anunțarea propunerii.

 

Soț celebru

Mona Lisa Neagoe este soția lui Robert Marius Neagoe,  șef al Direcției juridice din Oficiul pentru Privatizare,  între 2005 şi 2006, calitate în care a fost cercetat și acuzat în Dosarul privatizărilor strategice.

În acest dosar au fost condamnați definitiv, pe 27 ianuarie, foștii miniștri ai Economiei Codruţ Şereş (4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare) și Zsolt Nagy (4 ani de închisoare cu executare).

Este singurul urmărit penal din acest dosar instrumentat de DIICOT care nu a fost trimis în judecată și s-a transformat din inculpat în martor.

Robert Neagoe a reapărut în 2007 ca om de afaceri, reprezentant al Arelco, firmă în care acționar este Shanghai Power Company Limited, din Hong Kong. Firma furnizează energie pentru mai multe companii de stat și a fost interesată de privatizarea Oltchim.

 

Veniturile familiei Neagoe s-au cifrat în 2012 la aproximativ 800.000 lei:

Mona Lisa a câștigat 153.145 lei de la Tribunalul Municipiului București și 42.925 lei de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Neagoe Robert a fost remunerat de Arelco Power SRL cu 593.173 lei.

So'ul judec[toarei mai apărea și ca acționar la EOL Renewable Energy SRL, alături de fostul ministru liberal al Finanțelor, Sebastian Vlădescu.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22