Monica Macovei desemnata Femeia Europei pentru 2008

Ileana Racheru | 13.11.2008

Pe aceeași temă

Monica Macovei a fost desemnata  la 12 noiembrie 2008 drept castigatoarea premiului Femeile Europei 2008 (European Women Award) . Premiul a fost inmanat de Hans Gert Pottering, presedintele Parlamentului European, intr-o ceremonie organizata la Bruxelles sub patronajul Asociatiei Internationale pentru Promovarea Femeilor Europene (International Association for the Promotion of Women in Europe).
Contracandidatele Monicai Macovei au fost jurnalista lituaniana Zuokiene Agne si judecatoarea italiana Saulle Maria Rita. Zuokiene Agne este recunoscuta pentru activitatea desfasurata pentru  promovarea drepturilor copiilor iar  Saulle Maria Rita s-a remarcat pentru actiunile care au avut ca obiectiv promovarea drepturilor omului.
Premiul Femeile Europei a fost acordat pentru prima data in 1987 de catre Asociatia Internationala pentru Promovarea Femeilor Europene(AIPFE). Initiativa AIPFE, care beneficiaza de sustinerea morala si financiara a Comisiei Europene are ca obiectiv "punerea in lumina a activitatii femeilor care contribuie la integrarea europeana, la crearea noii societati europene, la promovarea unei constiinte europene".
 Monica Macovei a fost ministru al Justitei in perioada 2004-2007, functie din care a promovat reforma justitiei contribuind decisiv la integrarea Romaniei in UE.
Macovei a activat ca  expert al Consiliului Europei, consultant al Fundatiei Europene a Open Society Institute  si a sustinut in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului si a instantelor nationale cauza cetatenilor romani ale caror drepturi au fost incalcate.
In prezent, Monica Macovei este consultant special al premierului Republicii Macedonia pentru combaterea coruptiei. Pentru activitatea desfasurata la nivel national si international in scopul consolidarii statului de drept, Monica Macovei a fost premiata de Academia Europeana Yuste (Spania) si Grupul pentru Dialog Social (GDS), si a fost nominalizata de European Voice "Compaigner of the Year". Monica Macovei este membru al unor organizatii precum Transparency International Romania, Comitetul Helsinki Romania, GDS.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22