Monica Macovei, despre modificarile la Codul de Procedura Penala: Grupul de crima organizata numit PSD vrea sa continue caracatita coruptiei

T.d. | 28.04.2015

Pe aceeași temă

Dupa ce Comisia Juridica din Senat a adoptat, marti, un amendament la Codul de Procedura Penala privind interzicerea incatusarii in perioada arestului preventiv a celor anchetati pentru coruptie, Monica Macovei a replicat aratand ca ceea ce s-a intamplat in Comisie demonstreaza faptul ca nu exista vointa politica in lupta anticoruptie la nivel inalt.

Comisia Juridica a Senatului a adoptat un amendament la Codul de Procedura Penala care interzice incatusarea celor anchetati pentru coruptie pe perioada arestului preventiv. Pentru a intra in vigoare, amendamentul trebuie adoptat si de plen. Comisia a decis de asemenea ca inculpatii trimisi în arest la domiciliu isi vor putea alege singuri domiciliul unde doresc sa isi ispaseasca perioada de arest.

In replica, europarlamentarul Monica Macovei afirma ca initiativa senatorului PSD Serban Nicolae privind interzicerea arestului preventiv pentru persoanele anchetate pentru coruptie poate fi tradusa in doua moduri:

  • “Vrem sa fim corupti si sa nu fim arestati preventiv”
  • “Vrem sa oprim descoperirea retelelor de coruptie ale politicienilor”.

Cu alte cuvinte, daca vreunul dintre ei cade, <<grupul de crima organizata>> numit PSD sa continue caracatita coruptiei”, afirma europarlamentarul, intr-o postare pe blogul personal.

Potrivit Monicai Macovei, “nu exista niciun motiv care sa justifice ca politicienii sa iasa din randul lumii si sa nu mai fie arestati preventiv cand sunt anchetati pentru fapte de coruptie”.
 

Judecator CSM: E scandalos ce se intampla cu spectacolul catuselor

Prezent marti in Comisia Juridica din Senat, judecatorul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Mircea Aron a criticat dur “spectacolul catuselor”, vorbind despre “o placere morbida” in acest sens, neconforma cu morala crestina.

"Exista o placere morbida in a exhiba situatii de genul asta care nu sunt conforme cu morala crestina - desi nu pot sa spun ca toata ziua bat templele - dar este scandalos ce se intampla in spatiul public romanesc. Am incercat si am atras atentia - feriti arestatii preventiv de lumina reflectoarelor. Eu am fost cel care a zis 'sa incetam spectacolul catuselor'. Ma gandeam sa umblam in lege a audiovizualului sa vedem daca este normal ca la televiziuni trei sferturi din timp sa fie ocupat de arestati. As vedea in legea audiovizualului asa ceva", a spus Mircea Aron.

Declaratia judecatorului CSM vine in contextul dezbaterii in Comisie a proiectului de lege al Guvernului privind modificarea Codului de Procedura Penala.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22