Monica Macovei, despre proiectul votului prin corespondenta: Foarte prost si restrictiv

Tudor Despina | 28.10.2015

Proiectul legii votului prin corespondenta e prost si faciliteaza frauda electorala, sustine Monica Macovei. Reactia europarlamentarului vine dupa ce, ieri, Comisia de cod electoral a votat cateva amendamente controversate.

Pe aceeași temă

 

E vorba de cateva initiative lansate de PSD in Comisie si care au trecut la vot, cum ar fi aplicarea legii doar la alegerile parlamentare, nu si la prezidentiale, social-democratii argumentand ca e vorba de un proiect “pilot”.

 

In plus, un alt amendament PSD votat in Comisie elimina posibilitatea ca alegatorii sa se inscrie online, ci doar prin posta sau la ambasade si consulate.

 

In replica, Monica Macovei critica incercarea parlamentarilor de a impiedica diaspora sa voteze, la mai putin de un an de la uriasul scandal de la prezidentiale, atunci cand PSD a facut tot posibilul sa blocheze un vot masiv din strainatate.

 

Proiectul legii este “foarte prost si ajuta fraudarea alegerilor”, argumenteaza europarlamentarul.

 

PSD si UDMR au propus eliminarea posibilitatii ca cetatenii romani din strainatate sa-si poata imprima singuri buletinele de vot. Asta inseamna ca, daca nu-si pot imprima singuri buletinele de vot, vor sta la mana Ministerului Afacerilor Externe”, transmite Macovei.

 

In ce priveste eliminarea posibilitatii alegatorilor sa se inscrie electronic, ea acuza ca masura va reduce numarul votantilor din Diaspora.

 

Monica Macovei acuza “un proiect foarte prost, un proiect restrictiv”, fapt ce “ne arata ca aceste mari partide de 25 de ani la putere in toate variantele posibile nu doresc ca romanii din strainatate sa voteze. Si asta inseamna fraudarea alegerilor”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22