Monica Macovei ii cere ministrului Justitiei sa spuna daca se incearca modificarea procedurii de numire a procurorilor cu functii de conducere

T.d. | 28.07.2015

Pe aceeași temă

O eventuala modificare a procedurii de numire a procurorilor reprezinta o actiune impotriva intereselor tarii si incalca Mecanismul de Cooperare si Verificare, sustine europarlamentarul Monica Macovei.

Ea ii cere ministrului Justitiei sa spuna public daca a propus sau sustine schimbarea procedurii de numire a procurorilor cu functii de conducere in DNA, DIICOT si Parchetul General.

“Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, tace nejustificat în legătură cu întâlnirea de la CSM, din data de 24 iulie 2015, la care au mai participat președintele CSM și președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, Bogdan Ciucă, anchetat penal.

Informațiile din presă, potrivit cărora la această întâlnire s-a discutat inclusiv despre schimbarea procedurii de numire a procurorilor cu funcții de conducere, sunt îngrijorătoare”, precizeaza Monica Macovei intr-un comunicat.

Europarlamentarul ii cere lui Robert Cazanciuc sa spuna public daca a propus sa sustine un asemenea demers.

Îi solicit, totodată, să recitească condiționalitatea nr.3 din domeniul anticorupție din MCV în forma ei completă: <Pe baza progreselor înregistrate până în prezent, continuarea realizării unor anchete profesionale și imparțiale în cazul sesizărilor de corupție la nivel înalt. Asigurarea stabilității legislative și instituționale a cadrului anticorupție, în special prin menținerea procedurii actuale de numire și revocare a Procurorului General al României, a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție și a titularilor altor posturi de conducere din cadrul Parchetului General>”, mai argumenteaza Macovei.

In aceste conditii, continua europarlamentarul, o eventuala incercare de modificare a procedurii de numire a procurorilor cu functii de conducere “este o actiune impotriva intereselor Romaniei, care va determina un alt raport negativ al Comisiei Europene si indepartarea tot mai mult a Romaniei de spatiul Schengen”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22