Monica Macovei: Modificările legislative cerute de oameni în stradă să fie făcute imediat

Paul Cristescu | 12.11.2015

Monica Macovei, liderul partidului M10 scrie, într-o postare pe Facebook, că numirea lui Dacian Ciolos in functia de premier nu este suficienta pentru reformarea clasei politice.

Pe aceeași temă

 

Macovei publica de asemenea o lista cu cerinte care trebuie aplicate imediat pentru a produce cu adevarat o reforma a clasei politice.

 

CITITI postarea de pe Facebook a Monicai Macovei:

 

''În cabinetul Cioloş trebuie numiţi oameni integri şi specialişti, iar modificările legislative cerute de oameni în stradă să fie făcute imediat.

 

Preşedintele Iohannis ne-a spus ieri că exclude varianta alegerilor anticipate, vorbind deja despre alegerile parlamentare din toamna anului 2016.

 

Dl Iohannis renunţă astfel la o soluţie care ar fi dus, mai repede şi mai direct, la o schimbare a clasei politice. Varianta unui premier technocrat, care să conducă Guvernul până la alegerile de anul viitor, le va da timp partidelor vechi să se regrupeze, să-şi lingă rănile şi să-şi refacă forţele şi tupeul.

 

Desemnarea lui Dacian Cioloş ca premier nu este suficientă pentru a susţine că vocea „străzii” a fost ascultată.

 

Mai trebuie:

 

1. În cabinetul Cioloş să fie numiţi numai oameni curaţi, integri şi specialişti. Acceptarea unor liste cu nume de la partide nu ar face decât să arunce la coş voinţa oamenilor, şi nicidecum această clasă politică încremenită în rele şi corupţie.

 

2. Priorităţile să fie promovarea proiectelor care să stabilească:
- Maximum 300 de parlamentari;
- alegerea primarilor în două tururi;
- eliminarea pragului electoral;
- vot electronic şi prin corespondenţă, şi pentru românii din ţară şi din diaspora, la toate tipurile de alegeri;
- reprezentarea corectă a diasporei în Parlament, pentru că legea în vigoare prevede ca cei peste 3 milioane de români din diaspora să fie reprezentaţi doar de 6 parlamentari, ceea ce este scandalos;
- respingerea rapidă a celor 27 de proiecte de lege din Parlament, care modifică Codurile penal şi de procedură penală, ca să scape policienii anchetaţi;
- confiscarea averilor nejustificate;
- modificarea regulamentelor camerelor parlamentare pentru solicitările de ridicare a imunităţii: să fie vot deschis, nu secret, vot în 48 de ore de la primirea solicitării, aprobarea cererilor procurorilor pentru a nu bloca justiţia;
- interzicerea rămânerii în Parlament a condamnaţilor definitivi.

 

Abia după adoptarea tuturor acestor solicitări putem spune că a fost ascultată vocea “străzii” şi am încredere că premierul desemnat este atent la ce vor oamenii''


 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22