Monica Macovei: „Procurorul European e aproape să devină realitate”. Votul în comisia LIBE

I.g. | 28.09.2017

Europarlamentarul Monica Macovei a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că „procurorul European este aproape să devină realitate. Astăzi LIBE a votat, cu o largă majoritate, textul final al Regulamentului privind înființarea Biroului Procurorului European și în octombrie votăm în plenul Parlamentului European.”

Pe aceeași temă

 

 

Macovei a mai precizat și care vor fi atribuțiile procurorului european: „Va ancheta, de la început până la final, toate cazurile de fraudă cu bani europeni, iar infracțiunile vor avea limite minime de pedepse, aceleași în toate statele membre. Un grup de procurori europeni care lucrează împreună și rapid va fi mult mai eficient decât activitatea actuală, prin cooperare judiciară între statele membre. Frauda actuală de 500 de milioane de euro pe an numai în UE arată nevoia de schimbare și această schimbare se numește Procurorul European.”

 

„Este bine de știut că toate investigațiile, cum sunt perchezițiile, audierile, interceptările sau arestările preventive vor respecta legile statelor în care se fac. Vor fi respectate drepturile celor anchetați și regulile procesului echitabil”, mai arată Monica Macovei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22