Moscova a convocat Consiliul de securitate, dupa ce SUA si-a prezentat noua strategie militara

M. B. | 02.07.2015

Pe aceeași temă

Kremlinul a convocat pentru vineri o reuniune a Consiliul de Securitate, pentru a pregăti un răspuns la noua strategie militară a SUA, prezentată miercuri și care califică Federația Rusă drept “stat revizionist”.

 

Ședința a fost anunțată într-un comunicat al Kremlinului, citat de Agerpres, care precizează că vor fi discutate “măsurile suplimentare necesare contracarării amenințărilor la securitatea națională a țării, în condițiile sancțiunilor occidentale”.

 

Aceasta înseamnă că vor fi abordate “contramăsurile” la noua strategie militară a SUA prezentată miercuri de Pentagon, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmând deja că formulările din documentul american demonstrează “o atitudine conflictuală, lipsită de orice obiectivitate, și pe termen lung”.

 

Pentagonul a prezentat miercuri noua strategie militară națională a SUA în care Rusia, alături de China, Iran și Coreea de Nord, este menționată ca “stat revizionist”, deoarece Moscova a demonstrat în mod repetat că nu respectă suveranitatea vecinilor săi și că este dispusă să folosească forța pentru a-și atinge obiectivele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22