Moscova nu ia in calcul ridicarea embargoului asupra importurilor de alimente din Occident

T.d. | 30.04.2015

Pe aceeași temă

Rusia urmeaza sa extinda, probabil, interdictia impusa asupra importurilor de bunuri alimentare din Occident, dupa termenul de 7 august.

Decizia vine in conditiile in care Uniunea Europeana are in vedere o extindere a sanctiunilor impuse Moscovei, in contextul crizei din Ucraina, potrivit Reuters, citata de HotNews.

Presedintele rus Vladimir Putin s-a aratat in favoarea masurilor care ar urma sa sporeasca "securitatea alimentara" a Rusiei, iar oficialii rusi au promis sa investeasca mai mult in agricultura pentru a se asigura ca in urmatorii ani Rusia va produce suficient lapte, carne si fructe cat sa isi acopere necesarul.

Embargoul asupra majoritatii importurilor de alimente din SUA, UE si alte tari ar urma sa expire in data de 7 august, la un an dupa ce a fost impus ca raspuns la sanctiunile occidentale provocate de implicarea Rusiei in criza din Ucraina.

Totusi, in conditiile in care Bruxellesul ia in calcul extinderea sanctiunilor impotriva Kremlinului, Moscova nu vede motive pentru care ar ridica propriul embargo impus Occidentului.

"Nu avem deocamdata in vedere anularea embargoului", a declarat miercuri vice-premierul Arkadi Dvorkovich.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a sugerat ca decizia depinde de rezultatul summitului UE din luna iunie, cand blocul european va decide daca extinde sanctiunile care ar urma sa expire in iulie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22