Moțiunea de cenzură: Faza plângerilor penale PNL vs. AUR

Laurentiu Gheorghe | 09.09.2021

Florin Roman (PNL) și George Simion (AUR) se amenință cu plângeri penale după scandalul din Parlament pentru huliganism, injurii și agresiune fizică, respectiv pentru uzurpare de calități oficiale.

Pe aceeași temă

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman (PNL), anunță joi că va depune plângere penală împotriva parlamentarilor care l-au înlăturat cu forța de la conducerea ședinței de plen dedicată citirii moțiunii de cenzură. De asemenea, el cere demisia președintelui Senatului pentru încurajarea actelor de huliganism.

„Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliția toxica USR-AUR, care in timpul ședinței plenului reunit, m-a blocat prin forța, huliganism, injurii și agresiune fizica sa îmi exercit mandatul constituțional!”, a scris Roman pe Facebook, la scurt timp după ce a fost îndepărtat de la microfon, pentru că nu era îndrituit să conducă ședința camerelor reunite ale Parlamentului.

„Solicit demisia presedintei Senatului pentru ca a încurajat actele de huliganism! Și pentru ca a comis un nou abuz constituțional! Noua alianța toxica USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Romanii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!”, a adăugat acesta.

„Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16,00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputatilor! Ultimele doua sedinte de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședința!”, a precizat Roman.

La rândul lui, George Simion, copreședinte al AUR a anunțat joi că le-a cerut celor doi președinți ai Parlamentului să convoace marți, 14 septembrie, o ședință de plen reunit pentru votarea moțiunii de cenzură. El a spus că este dreptul celor doi președinți să convoace plenul, conform Constituției.

Mai mult, Simion a mai anunțat că va depune o plângere penală împotriva lui Florin Roman (PNL) pentru uzurpare de calități oficiale.

”A fost nevoie de intervenția chestorilor pentru a reinstaura ordinea și regulamentul Parlamentului. A fost o uzurpare de calități oficiale, nu el trebuia să conducă ședința. El a fost delegat să îi ia locul lui Ludovic Orban, dar președintele Senatului e peste vicepreședintele Camerei”, a spus Simion.

Președintele Senatului Anca Dragu l-a acuzat joi, 9 septembrie, după ședința plenului reunit din Parlament, că liberalul Florin Roman ar fi încercat să usurpe conducerea ședinței. Copreședintele USR PLUS Dan Barna l-a acuzat și el pe liberal, afirmând că „ne aduce aminte exact de momentele cu Iordache și Dragnea”.

„Am văzut o încercare disperată a unui membru din echipa lui Forin Cîţu de a uzurpa conducerea şedinţei. Ceea ce a făcut astăzi domnul Florin Roman ne aduce aminte exact de momentele cu Iordache şi Dragnea, momente pe care România le credea depăşite”, a afirmat, joi, Dan Barna.

Acesta a afirmat că speră ca votul pe moţiunea de cenzură să aibă loc marţi.

”Sperăm cu toţii ca normalitatea, ca respectarea literei Constituţiei să devină o realitate şi marţi să avem votul pe moţiunea de cenzură”, a mai afirmat Barna.

”Nu m-am aşteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii, este ceva de neimaginat, dumnealui se ţinea efectiv de microfon”, a declarat, la rândul ău, preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22