Motiunea pe sanatate a fost respinsa

M. B. | 02.06.2015

Pe aceeași temă

Plenul Senatului a respins cu 56 de voturi “pentru”, 84 “impotriva” și o abtinere moțiunea simplă pe ăănătate inițiată de PNL și prin care se cerea demisia ministrului Nicolae Bănicioiu, scrie stiripesurse.ro.

 

Prin moțiunea intitulată “SOS: Sanatatea in Romania lui Ponta respira artificial! Romanii mor cu zile”, liberalii au cerut demisia ministrului Nicolae Banicioiu.

Potrivit senatorilor liberali, exista "grave" probleme in sistemul sanitar, precum subfinantarea, deficitul de materiale sanitare si medicamente si faptul ca un numar mare de medici si asistente medicale parasesc unitatile medicale pentru a profesa in strainatate. Totodata, situatia Institutului Cantacuzino a fost prost gestionata, sustin liberalii.

 

"Consideram indreptatita solicitarea demisiei ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si desemnarea unei alte persoane care sa-si asume gestionarea eficienta si responsabila a sectorului de sanatate", au mentionat liberalii în motiune, potrivit HotNews.

 

PNL a mai cerut si alocarea de fonduri suplimentare pentru sustinerea prograumului de reforma in domeniul sanatatii.

Liberalii au cerut realizarea unui program coerent de investitii, stoparea migratiei medicilor prin elaborarea unui program prin care tinerii absolventi ai facultatilor de medicina sa fie incurajati si motivati sa ramana in sistemul medical romanesc prin crearea unor conditii de munca decente, salarizare corespunzatoare, conform competentei si performantei, regandirea sistemului de salarizare a personalului din sanatate, precum si asigurarea asistentei medicale in mediul rural.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22