Motivarea JURI: Sunt serioase îndoieli că Rovana Plumb își poate exercita funcția de comisar

Laurentiu Gheorghe | 27.09.2019

În scrisoarea trimisă președintelui PE, David Sassoli, Comisia JURI arată că Rovana Plumb până când conflictul de interese nu e rezolvat. Problema majoră o constituie modul în care va restitui împrumutul.

Pe aceeași temă

Totusi, decizia este lasata in seama Ursulei von der Leyen, președintelui ales al CE, pe care președintele PE este rugat sa o anunte, scrie Ziare.com care citează din scrisoarea adresată președintelui Parlamentului Europeaan..

„Comisia de Afaceri Juridice considera ca, in acest stadiu si pana la rezolvarea conflictului de interese, sunt serioase dubii ca acest comisar desemnat isi poate exercita rolul de comisar pentru Transporturi.

Comisia este îngrijorată ca problemele legate de returnarea împrumutului rămân, astfel încât să creeze un potential conflict de interese si in relatie cu alte portofoli”, se arată în documentul semnat de președintele JURI, Lucy Nethsingha (Renew Europe).

În scrisoare, este relatată pe scurt audierea de joi și problemele pe care le ridică o candidatură a Rovanei Plumb.

Totuși, Comisia Juridica scrie în document că așteaptă ca președintele ales al Comisiei Europene să îi comunice pasii de urmat, astfel incat conflictul de interese sa fie solutionat.

Lucurile nu sunt foarte transante la Bruxelles, procedura JURI fiind una noua. Totusi, purtatorul de cuvant al PE a anuntat, pe Twitter, ca sunt doua solutii procedurale:

- rezolvarea conflictului de interese

- constatarea ca acest candidat este incapabil sa isi exercite functia de comisar.

Intre timp, la Bucuresti se discuta, mai mult in culise, cine ar putea sa fie propunerea de comisar din partea Romaniei. La PSD se pronunta numele lui Dan Nica, surse politice vorbesc si de Victor Ponta, iar la Cotroceni se pare ca sunt agreate atât Luminița Odobescu, ambasadorul român la UE, cât si ministrul de Externe, Ramona Manescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22