Mărirea salariilor înainte de alegeri înseamnă cumpărarea voturilor, consideră Voiculescu

E.b. | 01.11.2016

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, reacţionează după ce aleşii au decis să mărească salariile unor bugetari, în pofida faptului că Guvernul susţine că nu are bani. Aceste măriri înainte de alegeri sunt "nimic altceva decât găleţile care se dădeau nu cu mult timp în urmă" spune ministrul.

Pe aceeași temă

 

 

„Mecanismul este simplu: i-aţi văzut mai tăcuţi în ultimele săptămâni... a fost pentru că îşi negociau locurile pe listele propriilor partide. Acum au trecut la ce ştiu de asemenea bine: la salarii şi sporuri înainte de alegeri pentru cumpărarea votului oamenilor. Nimic altceva decât găleţile care se dădeau nu cu mult timp în urmă”, a declarat Vlad Voiculescu, conform Republica.ro.

 

Un avertisment a venit și din partea premierului. Dacian Cioloş. el consideră că măsurile adoptate de Parlament în ultimele luni legate de diferite creşteri salariale însumează peste 9 miliarde de lei, adică peste 1% din PIB, un impact bugetar care poate duce fie la creşterea deficitului, ceea ce ar fi catastrofal pentru România, fie la reducerea investiţiilor.

 

Şi Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, a declarat că majorările salariale adopate în Comisiile de muncă şi buget din Camera Depuţilor la Legea de adoptare a OUG 20/2016 au doar „o miză electorală”, precizând că sunt doar „pomeni electorale care sunt promise fără niciun fel de resurse bugetare”.

 

Deputaţii comisiilor reunite de muncă şi buget au aprobat, luni, mai multe amendamente la Legea de adoptare a OUG 20/2016 care prevede mai multe majorări salariale pentru angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, persoanele din învăţământ precum şi sporurile medicilor, deşi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, şi reprezentantul Ministerului de Finanţe nu au fost de acord cu aceste majorări.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22