Mugur Isarescu indeamna clasa politica la prudenta in anul electoral

Tudor Despina | 07.01.2016

Politicienii trebuie sa trateze anul electotal cu prudenta, spune guvernatorul Bancii Nationale. Mugur Isarescu a facut apel la echilibru pentru a nu se ajunge din nou in situatia de a se lua de la populatie.

Pe aceeași temă

Politic, tot timpul trebuie sa dai ceva si in niciun caz nu trebuie sa iei. Daca se da prea mult cine mai are curajul sa ia? Cine mai are curajul sa iasa ca trebuie luat, ca s-a dat prea mult?”, a spus Isarescu, joi, intr-o conferinta de presa.

 

Guvernatorul BNR a invitat, in acest sens, la prudenta, stiut fiind ca in an electoral politicienii au tendinta sa faca exces de populism. “Ca sa nu ajungem intr-o situatie ca asta, pentru ca inseamna o ajustare de piata, ia piata, iar echilibrele se restabilesc in economie, este bine sa dea cate putin, cu prudenta, sa nu fim in situatia sa luam, mai ales intr-un an electoral, greu de luat. Greu de luat oricand”, a mai aratat Isarescu, potrivit Agerpres.

 

Guvernatorul Bancii Nationale a continuat si a subliniat ca BNR nu da sfaturi: “Stim ce inseamna sa fii in fata electoratului, in fata unor nevoi in crestere”, dar de aceea este invocata “prudenta maxima”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22