Munteanu, dupa acuzarea lui Iliescu: Sistemul juridic a fost blocat timp de 27 de ani

Vlad Toma | 23.12.2016

Marian Munteanu, fostul lider al studentilor, batut in Piata Universitatii de mineri acum aproape 27 de ani, a transmis astazi, in urma anuntului Parchetului Militar legat de acuzarea mai multor fosti reprezentanti ai statului roman de infractiuni contra umanitatii, ca spera ca in curand va sosi momentul adevarului in privinta lucrurilor intamplate in acea perioada.

Pe aceeași temă

 

"Dosarul Revoluției și cel al Mineriadei reprezintă un indicator fără greș al realității instituționale a statului român în acești 27 de ani. Aparatul de dezinformare, mistificare și manipulare a lucrat în acești ani - nu doar pentru blocarea sistemului juridic ci pentru controlul și otrăvirea întregului spațiu politic, civic și social. Poate va sosi, curând, și momentul adevărului," a transmis Marian Munteanu.

 

Parchetul Militar a anuntat astazi punerea in miscare a actiunii penale in dosarul Mineriadei pentru crime impotriva umanitatii. Ion Iliescu, Virgil Magureanu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Miron Cozma, Cazimir Ionescu si Adrian Sarbu au fost pusi sub acuzare in acest dosar.

 

Acestia sunt acuzati ca au decis, organizat și coordonat un atac generalizat și sistematic, lansat împotriva unei populații civile, respectiv împotriva manifestanților din Piața Universității din București, precum și a populației municipiului București, atac în care au implicat participarea forțelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, precum și a unui număr de peste zece mii de mineri și alți muncitori din mai multe zone ale țării, spun procurorii Parchetului Militar, mentionand consecintele acestui atac: 

 

1. uciderea prin împușcare a 4 persoane şi rănirea prin împușcare a 3 persoane, fapte ce constituie 7 acte materiale ale infracțiunii în forma prev. de art. 439, alin. 1, lit. a din C.p.;

 

2. vătămarea integrității fizice sau psihice a unui număr total de 1269 de persoane, fapte ce constituie tot atâtea acte materiale ale infracțiunii în forma prev. de art. 439, alin. 1, lit. g din C.p.;

 

3. privarea de dreptul fundamental la libertate, pe motive de ordin politic, a unui număr total de 1242 de persoane, fapte ce constituie tot atâtea acte materiale ale infracțiunii în forma prev. de art. 439, alin. 1, lit. j din C.p..

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22