Murad: Până în octombrie 30% din HoReCa va intra definitiv în faliment dacă nu se găsesc soluții

Laurentiu Gheorghe | 20.08.2020

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a anunţat joi, la Mangalia, că susţine revendicările angajaţiilor HoReCa și că trebuie urgent găsite soluții.

Pe aceeași temă

„În privinţa protestului de miercuri după-amiază, îl susţin, sunt de acord cu el. Am încercat să conving colegii mei de o lună de zile, hai să ne mişcăm, nu au fost de acord atunci. Timpul contează foarte mult. Astăzi sunt 1.000 de cazuri pe zi de COVID-19, nu aş putea să asum şi să pun nişte măsuri noi. Pe de altă parte, industria trece printr-un moment foarte greu. Îl înţeleg pe domnul preşedinte Iohannis, că aşa e cum spune dânsul, înainte de toate sănătate, dar pe de altă parte eu vă garantez că până în octombrie 30% din HoReCa o să închidă uşile dacă nu găsim o soluţie”, a declarat Murad.

Reprezentantul patronilor din turism a mai sugerat că trebuie să existe punţi de comunicare directă între mediul de afaceri şi clasa politică, reclamând presiunea la care sunt supuse firmele care sunt verificate zilnic de instituţiile de control.

„Nu se poate vorbi de o construcţie, de o prosperitate, cu frică. Trebuie să existe o comunicare directă între mediul de afaceri şi clasa politică. Este singura soluţie. Nu cu mascaţi, nu cu frică şi nu cu dosare. Nu e normal, asta nu e cultura liberală, asta e cultura de baron, nu e normal să stăm zi de zi, pleacă un control, vine altul. Ăsta este sprijinul pe care îl declară foarte mulţi politicieni importanţi, că vin în sprijinul nostru? Cu controale?”, a conchis preşedintele FPTR, Mohammad Murad.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22