Mureşan, europarlamentar PPE: Ancheta OLAF îl bagă pe Dragnea în istoria rușinii în Europa

E.b. | 15.11.2017

Siegfried Mureşan, europarlamentar PPE, consideră că Liviu Dragnea, liderul PSD, nu poate conduce un partid aflat la guvernare într-un stat UE.

Pe aceeași temă

 

 

"Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, este trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, iar acum tocmai este urmărit penal, fiind acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu pentru a frauda fonduri europene, dosar deschis pe baza unei sesizări a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), organismul Comisiei Europene care investighează frauda cu fonduri ale Uniunii Europene (UE). Asta este imaginea pe care o văd toate cancelariile europene și internaționale despre persoana care deține a treia demnitate în stat și funcția de președinte al partidului de guvernământ - PSD", a declarat luni Siegfried Mureşan, conform EurActiv.

 

Purtătorul de cuvânt al PPE acuză faptul că Liviu Dragnea dovedește "dispreț" față de banii pe care românii și ceilalți cetățeni europeni îi plătesc la buget.

 

"Odată cu ancheta OLAF, Liviu Dragnea intră în istoria rușinii în Europa. El nu mai trebuie lăsat să ia decizii în privința guvernării și a vieții românilor. Liviu Dragnea nu poate conduce un partid aflat la guvernare într-un stat UE, el trebuie să se retragă astăzi din fruntea PSD și să-și dea demisia de la conducerea Camerei Deputaților. Parlamentul și un partid aflat la guvernare într-o țară UE nu pot fi conduse de o persoană cu un asemenea profil infracțional", a mai declarat Mureşan.

 

Liviu Dragnea a spus însă, răspunzând unei întrebări, că nu s-a gândit să-şi dea demisia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22