În lipsa unui omolog român, premierul nipon și-a trimis la Palatul Victoria șeful de cabinet

Dora Vulcan | 16.01.2018

Delegaţia oficială şi economică din Japonia, care urma să fie condusă marți de premierul nipon într-o întrevedere cu omologul român, la Palatul Victoria, a fost condusă de Kotaro Nogami, director adjunct al Cabinetului prim-ministrului Japoniei.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Dezvoltarea cooperării cu Japonia va rămâne un obiectiv constant al politicii externe a României, indiferent de formula politică a guvernării de la Bucureşti, a afirmat vicepremierul Paul Stănescu, marţi, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

 

"Aprofundarea relaţiilor cu Japonia constituie o prioritate a componentei de politică externă în programul de guvernare, pe care ne dorim să o promovăm într-un mod cât mai eficient. Dezvoltarea cooperării cu Japonia a reprezentat după 1990 şi va rămâne un obiectiv important constant al politicii externe a României, indiferent de formula politică a guvernării de la Bucureşti", a declarat Stănescu, la întâlnirea cu delegaţia oficială şi economică din Japonia, condusă de Kotaro Nogami, director adjunct al Cabinetului prim-ministrului Japoniei.

 

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, se află marţi la Bucureşti, aceasta fiind o deplasare istorică, în condiţiile în care niciun şef al Executivului din Japonia nu a făcut o vizită oficială în ultimii 100 de ani în ţara noastră. Premierul nipon urma să aibă întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Mihai Tudose. Decizia de luni seara, din Comitetul Executiv al PSD, de retragere a susţinerii politice acordată Cabinetului Tudose, a făcut ca oficialul nipon să anuleze întâlnirea de la Guvern, transmite Mediafax.  

 

Și pentru că întregul program al vizitei s-a dat peste cap, Shinzo Abe a luat decizia de i se alătura soției care, în timpul vizitei programate la guvern, urma să viziteze Muzeul Satului alături de soția ambasadorului nipon în România.

 

Potrivit noului program oficial, în locul discuţiilor dintre cei doi omologi, la ora 13.15 a avut loc primirea, de către Paul Stănescu, viceprim-ministru, a delegaţiei oficiale şi economice din Japonia, condusă de Kotaro Nogami, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei, cu însărcinări speciale în domeniul economic.

 

La ora 14.15 va avea loc un dejun de lucru oferit de viceprim-ministrul Paul Stănescu, în onoarea delegaţiei oficiale şi economice din Japonia, condusă de Kotaro Nogami, timp în care premierul nipon va vizita Muzeul Satului alături de soție. 

 

O altă gafă făcută de autoritățile române: premierul nipon a fost întâmpinat la aeroport de doi secretari de stat din Ministerul de Externe. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22