Narcis Neaga, șeful CNAIR a demisionat după ce premierul Dăncilă a cerut demiterea lui

Dora Vulcan | 09.07.2019

Directorul General al CNAIR. S.A, Narcis Neaga a anunțat marți că a demisionat din funcție, după ce premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat ministrului Transporturilor Răzvan Cuc demiterea sa.

Pe aceeași temă

Neaga invocă în susținerea demisiei sale ”buna credință” și ”colaborarea necondiționată a tuturor factorilor de decizie” de care e nevoie în România și spune că a luat decizia lui o discuție cu președintele consiliului de administrație, Costin Mihalache.

Într-un impecabil limbaj de lemn, Neaga anunță că-și dă demisia după ce Dăncilă i-a cerut demiterea și-i dă asigurări că, ”în opinia” sa este de acord cu mesajul ei.

El spune că va face și în continuare ”toate eforturile”, așa cum a făcut și până acum, pentru a sprijini proiectele de infrastructură,”indiferent de poziția socială sau de funcția” pe care o va ocupa în viitor.

Comunicatul integral al lui Narcis Neaga

Având în vedere importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romanești și faptul că pentru a reuși să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună credință și de colaborarea necondiționată a tuturor factorilor de decizie din România precum și în urma unei discuții pe care am avut-o cu Președintele Consiliului de Administrație, Costin Mihalache, am decis să renunț la funcția de Director General al CNAIR S.A.

În opinia mea acesta este și sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dăncilă, pe care îl respect.

Bineînțeles că am să continui să fac toate eforturile pentru a sprijini în continuare proiectele importante de infrastructură, indiferent de poziția socială sau de funcția pe care o voi ocupa în viitor.

Vă asigur că pe întreaga perioadă a mandatului meu am facut tot ce mi-a stat în putință pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele aflate deja în derulare, astfel încât românii să beneficieze de o infrastructură modernă așa cum este normal să existe într-o țară europeană.

Așa am reușit să lansez împreună cu ceilalți colegi din CNAIR proiecte în valoare de aproape 4 miliarde de euro care în mod sigur vor asigura României în următorii ani dezvoltarea necesară unei economii europene.

Sper ca și cei care vor prelua mandatul de Director General al CNAIR să înțeleagă responsabilitatea pe care o presupune această funcție.

***

Premierul Dăncilă i-a cerut public ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, revocarea directorului general interimar al CNAIR, pentru slaba activitate la investițiile de infrastructura.

Anuntul a fost facut printr-un comunicat oficial al Guvernului, in care se precizeaza ca Viorica Dancila a cerut o analiza referitoare la stadiul mai multor proiecte de investitii in infrastructura de transport si a solicitat explicatii cu privire la intarzierile de proiectare si executie pentru tronsoanele 2 si 3 ale Autostrazii Sibiu-Pitesti, precum si la intarzierea lansarii procedurii de executie pentru tronsonul 4 al aceluiasi proiect.

Dancila a mai cerut si explicatii cu privire la faptul ca nu a fost relansata procedura de licitatie pentru executia sectiunilor 3 si 4 din Drumul expres Pitesti-Craiova, ca urmare a contestarii procedurilor initiale, se mai arata in comunicat.

Premierul si-a exprimat ferm nemultumirea legata de faptul ca actuala conducere a CNAIR a dezinformat in legatura cu stadiul lucrarilor pentru loturile 3 si 4 ale Autostrazii Lugoj-Deja, asumate a fi finalizate la sfarsitul anului 2018.

In urma analizei din care au rezultat intarzieri nejustificate si un slab management al conducerii CNAIR in implementarea proiectelor de infrastructura de transport, Viorica Dancila a cerut ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din functia de director general interimar al CNAIR, se mai arata in comunicatul Guvernului.

Anuntul vine dupa ce Viorica Dancila a mai anuntat de doua ori in ultimele luni ca l-ar putea da afara pe Narcis Neaga, seful Companiei de Drumuri.

Narcis Neaga a fost numit director general interimar al CNAIR in mai 2018, la mai bine de doi ani dupa ce fusese demis din aceasta functie, in timpul Guvernului Ciolos, după ce procurorii anticorupție l-au acuzat de abuz în serviciu.

DNA a clasat in februarie 2018 dosarul in care era cercetat Neaga, pe motiv ca fapta de care era acuzat nu mai figura in legea penala, in urma unei decizii a Curtii Constitutionale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22