Nastase: Poate ca ar trebui sa ne cerem scuze pentru unele dintre victimele capitalismului

Tudor Despina | 21.10.2015

Fostul premier Adrian Nastase crede ca “in curand ar trebui sa ne cerem scuze pentru unele dintre victimele capitalismului”, ca replica la condamnarea comunismului si momentul de reculegere cerute de Liviu Dragnea la Congresul PSD.

Pe aceeași temă

 

Congresul PSD , organizat cu peste 4.000 de delegati, duminica, la Sala Palatului in Bucuresti, a fost marcat de un moment inedit, atunci cand noul presedinte Liviu Dragnea a cerut un moment de reculegere pentru victimele dictaturii comuniste. El a subliniat nevoia ca partidul sa isi asume trecutul si sa se desparta de el.

 

Prezent, miercuri, la Targoviste, Adrian Nastase a criticat initiativa lui Dragnea de la Congres, spunand ca nu crede ca era necesar un asemenea moment: “Poate ca in curand ar trebui sa ne cerem scuze pentru unele dintre victimele capitalismului, pentru ca guvernarile PSD, de-a lungul anilor, au dus la foarte multe drame si multe probleme, poate ca la un moment dat va fi nevoie sa facem si acest lucru”, a spus fostul premier, citat de Agerpres.

 

Nastase crede ca prin gestul facut la Congres, Liviu Dragnea a incercat sa anuleze una dintre temele principale de critica din partea dreapta a politicii.

 

De altfel, fostul premier nu pare sa fie de acord cu noua conducere a PSD in ce priveste ideea de reforma.

 

Exista o anumita tentatie a unor lideri PSD de a prelua, periodic, ideea „reformei”. Din pacate, unii cred ca „reforma” inseamna sa rescrii istoria  si sa te ocupi de teme ale trecutului”, scria Nastase pe blog, ca reactie la proiectul de reforma in partid pe care il clameaza Dragnea.

 

Fostul premier continua: “Eu cred ca temele „modernizarii” sunt legate de pericolele si sansele globalizarii, de limitele capitalismului, de disparitia capitalului national, de nevoia de urbanizare a ruralului, de redesenarea sferelor de influentă in zona in care traim, de invadarea zonei serviciilor de hyper-marketuri care, fiecare, „omoară” câte 30 de mici magazine locale, de disparitia industriei, de incapacitatea de a iriga culturile, in timp ce 4-5 mari intermediari străini contolează pretul la cereale. Există solutii? Oricum, ar trebui căutate”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22