Năsui: Iohananis și PNL dau oricât PSD-ului ca să cumpere susținerea Guvernului Ciucă timp de 6 luni

Laurentiu Gheorghe | 23.10.2021

Claudiu Năsui (USR) susține că toată „tevatura” din PSD pentru a susține guvernul PNL reprezintă „doar o tactică de negociere ca să obțină cât mai mulți bani din PNDL, PNRR și alte fonduri publice”.

Pe aceeași temă

Vicepreşedintele USR Claudiu Năsui susţine că toată „tevatura” din PSD cu privire la susţinerea viitorului guvern Ciucă reprezintă „doar o tactică de negociere ca să obţină cât mai mulţi bani din PNDL, PNRR şi alte fonduri publice”.

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui (USR) a scris sâmbătă pe Facebook că preşedintele Klaus Iohannis şi "PNL aripa Cîţu sunt în stare să dea oricât din banii noştri, ca să cumpere susţinerea PSD pentru 6 luni". El susţine că PNL "este cu spatele la zid". "Dacă se aliază cu noi, nu o să poată lua banii aceia liniştiţi şi o să încercăm să facem reforme", adaugă el.

"În secunda aceasta, domnul Iohannis şi PNL aripa Cîţu sunt în stare să dea oricât din banii noştri, ca să cumpere susţinerea PSD pentru 6 luni. Ei chiar au impresia că «ne învaţă o lecţie» pentru că n-am acceptat ca corupţia să se desfăşoare sub ochii noştri la guvernare, ba chiar cu semnătura noastră. De asemenea, toată tevatura din PSD, cu dezbaterile şi leşinurile că ar putea vreodată PSD să se alieze cu PNL sunt doar o tactică de negociere de-a PSD-ului ca să obţină cât mai mulţi bani din PNDL, PNRR şi alte fonduri publice", susţine Claudiu Năsui, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El afirmă că sunt două calcule pe care le fac PSD şi PNL acum: unul economic, altul politic.

"Calculul economic este că s-ar putea ca PSD să ia chiar mai mult din bani decât PNL din 3 motive. Primul este că au aproape dublu voturilor în parlament. Al doilea este că au mai mulţi primari. Al treilea că PNL este cu spatele la zid. Dacă se aliază cu noi, nu o să poată lua banii aceia liniştiţi şi o să încercăm să facem reforme. Dacă nu se aliază cu noi, sunt la cheremul PSD. Calculul politic este că românii vor uita toate acestea până în 2024. O să pună de o destrămare prin 2023. După care o să plătească mass media să pară că sunt unul opusul celuilalt şi că ei sunt cele două alternative", adaugă Năsui.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22