Nationalistul Vladimir Jirinovski propune ca Federatia Rusa sa devina Imperiul Rus

Fara Autor | 03.08.2015

Pe aceeași temă

Naționalistul Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR) şi vicepreşedinte al Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), a propus schimbarea denumirii ţării din Federaţia Rusă în Imperiul rus, relatează portalul ucrainean newsonline24.com.ua, citat de Agerpres.

 

Într-un interviu acordat BBC, Jirinovski a făcut mai multe afirmații excentrice, așa cum obișnuiește acest controversat politician.

„Rusia să fie denumită altfel: Imperiul rus sau altcumva. Numele de Federaţia Rusă este spus acum în sens peiorativ. Ce fel de federaţie este ea? Rusia este un stat unitar - 40 de gubernii a câte aproximativ 4 milioane (de locuitori) fiecare”, a continuat politicianul rus, ale cărui declaraţii ies adesea din tiparele obişnuite.

 

„Să anunţăm că, în total, suntem 150 de milioane de ruşi, iar la mijlocul secolului populaţia Rusiei va fi de 200 de milioane”, a adăugat Jirinovski, incluzându-i în populaţia Rusiei și pe locuitorii Donbasului.

 

La remarca jurnalistului BBC că Donbasul nu face parte din Rusia, Jirinovski a spus:  “Care este diferenţa - rubla circulă acolo, ruşi sunt acolo. Ei ne iubesc şi numai prin ajutorul nostru pot exista, altfel Ucraina îi va distruge pe toţi pentru că de la Donbas vrea doar teritoriul, iar fiul vicepreşedintelui SUA vrea să extragă gaze de şist acolo”, a afirmat liderul liberal-democraţilor ruşi, potrivit Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22