NATO: O noua concentrare de forte rusesti la granita cu Ucraina

T.d. | 24.04.2015

Pe aceeași temă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, atrage atentia asupra unei importante concentrari de forte militare ruse la granita cu Ucraina. Situatia, sustine liderul Aliantei Nord Atlantice, va permite o noua ofensiva a separatistilor pro-rusi in estul Ucrainei.

Stoltenberg spune ca actiunile Rusiei din apropierea granitei submineaza acordul de incetare a focului in estul Ucrainei si incalca intelegerile de la Minsk, potrivit AP, citata de HotNews.

Acesta a afirmat ca peste 1.000 de piese de echipament militar rusesc au fost mutate in ultima luna, inclusiv tancuri, artilerie si echipamente de aparare antiaeriana.

Potrivit lui Stoltenberg, aceste mutari de trupe produc “motive de mare ingrijorare” si vor permite separatistilor sa lanseze o noua ofensiva.

El a subliniat ca NATO nu este sigura de intentiile Moscovei si ale rebelilor pro-rusi, "dar suntem siguri de capacitati".

Rusii acuza la randul lor faptul ca instructori militari americani antreneaza ucraineni in tehnici de lupta urbana in estul Ucrainei.

La Washington, Departamentul de Stat a respins acuzatiile, afirmand ca activitatile de instruire au loc in apropierea granitei cu Polonia.

"Facem asta de aproape 20 de ani", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului, Marie Harf, care a caracterizat acuzatiile Rusiei drept "ridicole".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22