Încă 8 persoane reținute în dosarul de evaziune fiscală de la firma controlată de Dragnea

Dora Vulcan | 11.08.2017

Încă 8 persoane au fost reținute în dosarul de evaziune fiscală în care Ilie Dragne a fost, deja, arestat și în care, joi, au fost făcute percheziții în mai multe locați, inclusiv la ferma de porci care ii apartine lui Valentin Stefan Dragnea, fiul presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Printre cei reținuți se află și Ilie Dragne, administratorul fermei de porci din comuna Salcia, județul Teleorman, care a fost audiat joi, timp de mai multe ore, la Secția 1 Poliție București, scrie Agerpres.

 

Maria Vasii, avocatul lui Ilie Dragne, a afirmat după audieri că acesta a dat declarații în detaliu în fața anchetatorilor, adăugând că în cazul clientului său este vorba despre o singură tranzacție.

 

"Domnul Dragne a dat declarații în detaliu. Dumnealui nu a fost în societate la data când s-a făcut această pretinsă tranzacție. Discutăm de o singură tranzacție, de o singură plată. Or, pentru un agent economic din 2013 până în prezent înseamnă că a semnat poate mii de acte fiscale. Din moment ce, în urma a mii de acte examinate, s-a găsit doar această factură de 200.000 de lei, cred că este de invidiat", a declarat Maria Vasii.

 

Pe de altă parte, Maria Vasii pretinde că fiul lui Dragnea nu mai este acționar la ferma de porci de la începutul anului, însă, conform datelor de la Registrul Comerțului, SC Ferma Salcia SA îi are ca acționari pe Ștefan Valentin Dragnea 90% și Ilie Dragne — 10%, ultimul fiind și director general și administrator al firmei.

 

Joi, procurorii și polițiștii au făcut percheziții la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, dar și la locuințele mai multor persoane într-un dosar în care se investighează infracțiuni de evaziune fiscală care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 39 de milioane de lei. Printre locațiile unde au avut loc percheziții a fost și ferma din Salcia.

 

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, au fost făcute percheziții în 80 de locații — sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora.

 

"Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010 — 2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22