Încă un control al IJ la DNA. Vizate: achitările definitive din perioada 2016- semestrul I 2017

Dora Vulcan | 23.04.2018

Inspecţia judiciară a început luni dimineață încă un control la DNA, care va viza primirea, înregistrarea şi circuitul lucrărilor având ca obiect achitările definitive înregistrate în perioada 2016 - semestrul I 2017.

Pe aceeași temă

 

 

 

  "Începând de azi Inspecţia Judiciară efectuează un control tematic la Structura centrală a Direcţia Naţională Anticorupţie. Controlul tematic a fost dispus prin Ordinul inspectorului şef nr. 37/2018, având la bază Hotărârea nr. 686 din 31 octombrie 2017 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru aprobarea Raportului Inspecţiei Judiciare nr. 5115/IJ/982/DIP/2017 privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente, de către conducerea structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentare de către procurorii şi personalul auxiliar de specialitate din cadrul acestei direcţii", anunţă Inspecţia Judiciară, citată de agențiile de știri Agerpres și News.ro. 

 

Conform IJ, sunt vizate "primirea, înregistrarea şi circuitul lucrărilor având ca obiect achitările definitive înregistrate în perioada 2016 - semestrul I 2017, evidenţa acestor activităţi".

 

Alte elemente pe care le are în vedere controlul se referă la verificarea îndeplinirii obiectivelor înscrise în programele de activitate vizând perioada 2016 - semestrul I 2017 referitoare la situaţia achitărilor definitive înregistrate, precum şi la "verificarea situaţiei achitărilor definitive înregistrate în perioada 2016 - semestrul I 2017 la nivelul Secţiei judiciare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie; identificarea în fiecare caz a datei sesizării primei instanţe şi a momentului pronunţării soluţiei definitive".

 

Totodată, vor fi verificate şi "informările privind hotărârile definitive de achitare, întocmite în temeiul Ordinului procurorului general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind hotărârile definitive de achitare şi restituire, pronunţate de instanţe".

 

Inspectorii judiciari mai sunt interesaţi şi de "măsurile dispuse de procurorii cu funcţii de conducere pentru organizarea activităţii privind achitările definitive înregistrate în perioada 2016 - semestrul I 2017".

 

 

 

  •  Inspecția Judiciară, ”control de remediere a deficiențelor” la DNA între 16- 20 aprilie

 

 

Inspecția Judiciară a anunțat săptămâna trecută că o echipă formată din trei inspectori va face, începând de luni, un control de ”remediere a deficiențelor” la DNA, al cărui raport va fi transmis CSM până pe 25 mai.

 

 

”Tot ce trebuie să ştiţi despre controlul de remediere a deficienţelor la Direcţia Naţională Anticorupţie. Începând de azi Inspecţia Judiciară efectuează un control la Structura centrală a Direcţia Naţională Anticorupţie. Tipul controlului: remediere deficienţe. Perioada controlului: 16 – 20 aprilie a.c..Echipa de control: 3 inspectori judiciari. Transmiterea raportului de control la CSM: până la 25 mai a.c.”, scrie într-un mesaj telegrafic Inspecția Judiciară pe pagina sa de Facebook. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22