Încătușat, dus la poliție și amendat pentru că a proiectat #Rezist pe Palatul Regal

Redactia | 14.04.2018

O persoană a fost încătușată de polițiști și dusă vineri seara la o secție de poliție pentru că a proiectat #Rezist pe fațada Muzeului de Artă (Palatul Regal) în timpul festivalului Spotlight din București.

Pe aceeași temă

 

 

Evenimentul s-a petrecut într-un bloc din Piața Sălii Palatului, iar la acțiune au participat inclusiv și jandarmi. Intervenția poliției a fost filmată și clipul difuzat pe rețelele de socializare, transmite HotNews.ro.

 

În timpul festivalului de lumini Spotlight de pe Calea Victoriei din București pe peretele Muzeului de Artă (Palatul Regal) a fost proiectat cu lasere mesajul #Rezist, sloganul protestelor anticorupție și anti-guvernare din ultimul an.

 

Bărbatul reținut este Cristian Mihai Dide, un activist civic implicat în multe din protestele desfășurate în Piața Victoriei în 2017 și început de 2018.

 

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, "în seara de 13 aprilie, in jurul orei 22.00, prin sistem 112 a fost sesizat faptul că pe clădirea Muzeului de Artă sunt proiectate imagini", informează News.ro.


"La faţa locului s-a deplasat un echipaj de ordine şi siguranţă publică al Secţiei 3 Poliţie, care pe terasa de la etajul 8 al unei clădiri din proximitatea muzeului, a depistat un barbat care realiza proiecţia. Întrucât acesta a refuzat să se legitimeze şi a avut un limbaj injurios, a fost imobilizat şi condus la secţia de poliţie, unde, după identificare, a fost sancţionat contravenţional", a precizat Sarca

 

Pe Facebook au apărut înregistrări video cu momentul în care într-un bloc din zona Sălii Palatului un bărbat a fost reținut de polițiști pentru că ar fi proiectat acest mesaj.

 

Festivalul Spotlight, organizat de Primăria Capitalei, se desfăsoară în acest weekend în București și constă din proiecția de lasere și lumini pe diverse clădiri de pe Calea Victoriei.

 

https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmalin.bot%2Fvideos%2F1716337808435719%2F&display=popup&ref=plugin&src=video

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22