”Nea Petre” Daea, sărbătorit de Dăncilă și Fifor cu un tort care reprezintă o oaie. Daea a plâns

Dora Vulcan | 02.11.2019

Viorica Dăncilă și Mihai Fifor l-au sărbătorit sâmbătă pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a împlinit 70 de ani.

Pe aceeași temă

Daea a primit din partea agricultorilor din Arad, unde se află în campanie electorală alături de premierul demis Viorica Dăncilă, președinte al PSD și candidat al partidului la prezidențiale, un tort în formă de oaie și un tort mai mic în formă de berbecuț.

Oaia-tort a fost, însă, dăruită nu de conducerea de partid, care i-a cântat ”La mulți ani” lui ”nea Petre” și aplauda frenetic, ci de agricultorii din Arad, după cum scrie la baza tortului, unde este trecută și vârsta pe care o împlinește Daea, contrar cutumei de a marca vârsta printr-o lumânare aprinsă.

Daea la un moment dat arată că ar fi impresionat și duce mâna la ochi, după care, destul de ferm le taie elanul cu mâna, semn că vrea să rostească un discurs iar aplaudacii săi se execută ca la un semnal.

„Oaia este o statuie vie. Aceasta este doar o definiție. Argumentele se găsesc în străfundul analizei pentru fiecare și pentru orice loc. Uitați-vă dumneavoastră astăzi în orice parte a țării cât de frumos este acest animal pe pășunile verzi ale țării românești. Frunza o are toată lumea, dar oile ca în România nu. Lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie”, spunea Petre Daea în luna mai a anului trecut.

„Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, mai spunea Daea.

Despre cioban, el a spus că este „o fărâmă de divinitate” și că ”trebuie păstrat cu atâta grijă ca nici lacrima de rouă să nu-l atingă”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22