Neagu Djuvara si Mihai Sora, decorati de presedintele Iohannis cu Steaua Romaniei

Vlad Toma | 26.09.2016

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, i-a decorat astazi pe Neagu Djuvara si pe Mihai Sora cu Ordinul Național Steaua României.

Pe aceeași temă

 

Iohannis a declarat in timpul ceremoniei ca, prin Ordinul Național Steaua României, statul roman cinsteste "Opera Omnia a fiecăruia dintre dumneavoastră:"

 

"România a fost binecuvântată în secolul Unității sale naționale cu intelectuali de marcă, având astfel privilegiul de a contribui la progresul civilizației.

 

Dumneavoastră, domnule Neagu Djuvara, domnule Mihai Șora, ați trasat în domeniile istoriei și filosofiei repere de cunoaștere deosebite, a căror consistență și viziune sunt egalate doar de profundul lor angajament etic.

 

Domnule Neagu Djuvara, înțelegerea trecutului și respectul valorilor, mesajul fundamental al întregii dumneavoastră vieți, este darul pe care îl faceți tinerelor generații.

 

Domnule Mihai Șora, ne-ați condus spiritul prin zbuciumul vieții contemporane pentru ca prin dialoguri, dileme și interogații să ne putem orienta în fața provocărilor prezentului.

Distinse domnule Djuvara,

Distinse domnule Șora,

Prin generațiile de specialiști care au avut șansa să vă cunoască lucrările, să vă fie discipoli ori colaboratori, opera dumneavoastră rămâne mereu tânără.

Sunt convins că viitorul va reține că valorile României moderne și democratice s-au sprijinit și pe opera cu care dumneavoastră ați îmbogățit secolului Marii noastre Uniri.

Pentru tot ce ați dăruit spiritului românesc, la împlinirea unor adevărate jubilee de viață, vă mulțumesc încă o dată, în numele meu, al statului român și al românilor și vă urez La mulți ani!”, a spus presedintele in discursul tinut cu aceasta ocazie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22