Neconflictuala Dăncilă: Iohannis s-a comportat ca un dictator. A indus atâta ură şi atâta dezbinare.

Laurentiu Gheorghe | 22.10.2019

Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, la prezidențiale îl atacă pe Iohannis pe care îl acuză că este dictator și că niciodată societatea românească nu s-a confruntat cu atâta ură și dezbinare.

Pe aceeași temă

Premierul demis Viorica Dăncilă a afirmat marţi, la Botoşani, că niciodată PSD nu s-a confruntat cu atâta ură şi a adăugat că nicăieri în Europa un preşedinte nu a cerut desfiinţarea unui partid politic, în loc să fie un factor de dialog, un mediator.

„Am avut perioade mai bune şi perioade mai rele. Dar niciodată până acum România, PSD nu s-a confruntat cu atâta ură, cuvinte atât de urâte, cu dorinţa de a se desfiinţa acest partid din partea celui care ar trebui să fie facilitatorul de consens şi mediatorul în această ţară - candidatul Iohannis”, a declarat Dăncilă la o acţiune electorală la Botoşani.

Potrivit premierului demis, pe toată durata mandatului său, preşedintele României a venit cu numeroase obstacole împotriva Guvernului.

„Preşedintele care, în loc să aducă la masa dialogului Guvernul României, Parlamentul României, a fost cel care a împiedicat cât mai multe măsuri luate pentru români şi România, fie că vorbim de legi din Parlament pe care le-a contestat la CCR, fie că vorbim de nominalizările unor miniştri pe care le-a respins fără a avea motive legate de legalitate, ci doar de oportunitate.

Acest preşedinte care s-a comportat ca un dictator pentru această ţară, în care ceea ce a spus el trebuie respectat de toţi. Acest preşedinte care nu a înţeles că democraţia presupune mai multe partide politice. Cred că este singurul preşedinte din Europa care şi-a permis să ceară desfiinţarea unui partid politic pentru că nu e de acord cu măsurile lui, cu modul în care se raportează la români şi România. A indus în societatea românească atâta ură şi atâta dezbinare. Cred că noi trebuie să spunem stop ”, a spus liderul PSD, candidat la alegerile prezidenţiale.

De asemenea, a lansat ironii la adresa lui Iohannis: „Sunt convinsă că Președintele Iohannis urmărește acum cu îngrijorare criza în care a aruncat România”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook, făcând referire la o expresie utilizată de președinte în mai multe situații.

Reamintim că președintele Iohannis se află în Japonia, la ceremonia oficială de întronare a noului Împărat al Japoniei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22