Negociatorii PE și Consiliului UE se întâlnesc marți pentru candidatura lui Kovesi la EPPO

Dora Vulcan | 23.09.2019

Echipele de negociatori ai Consiliului UE și ai Parlamentului European se întâlnesc marți pentru un acord cu privire la numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al Parchetului European.

Pe aceeași temă

Consiliul UE, reprezentat de ambasadorii Finlandei, Portugaliei și Croației, va informa Parlamentul European despre rezultatul votului indicativ de joia trecută, pentru Kovesi, scrie Hotnews.ro care citează surse europene.

Echipele de negociatori urmează să constate existența unui acord comun provizoriu confirmat de ambele părți, scrie sursa citată.

Procurorul român Laura Codruţa Kovesi a fost susţinută pe 19 septembrie pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului public european (EPPO) de o „majoritate suficientă” în cadrul reuniunii Comitetului reprezentanţilor permanenţi ai statelor membre ale Uniunii Europene (COREPER), desfăşurată joi la Bruxelles.

Votul secret a fost unul indicativ şi va fi urmat de unul oficial de îndată ce negocierile între Consiliul UE şi Parlamentul European, care o susţine pe Kovesi, se vor fi încheiat.

17 dintre cei 22 de ambasadori ai statelor care s-au alăturat până acum iniţiativei EPPO au votat în favoarea lui Kovesi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22