Negocieri esuate. ALDE decide luni dacă iese de la Guvernare. CEx al PSD convocat de urgenta

Laurentiu Gheorghe | 26.08.2019

În cadrul discuțiilor PSD-ALDE de luni dimineață nu s-a ajuns la un numitor comun. Astfel, forurile statutare ale ALDE urmează să anunțe oficial ieșirea de la guvernare, sustin surse politice.

Pe aceeași temă

Sursele politice spun că liderii ALDE s-au plâns că PSD nu a dorit restructurarea Guvernului și nici nu dat asigurări ferme că mai există o majoritate parlamentară. În plus, la ultimele decizii nici nu și-au mai consultat partenerii de coaliție și și-au nominalizat un candidat propriu pentru prezidențiale în persoana Vioricăi Dăncilă. Astfel că în cadrul Delegației Permanente a ALDE aproape sigur se va vota pentru ieșirea de la guvernare și inițierea unei alianțe politice cu Pro Romania a lui Victor Ponta.

Totodată, de discută despre retragerea candidaturii lui Calin Popescu Tariceanu la prezidențiale si sustinerea comuna a lui Mircea Diaconu, candidat independent.

Președintele organizatiei de tineret din ALDE, Claudiu Catana, a anunțat deja că va vota la ședința de la ora 16:00 a Delegației Permanente pentru ieșirea ALDE de la guvernare și pentru alianța cu Pro România. El a adăugat că nu mai vrea să rămână captiv într-o guvernare PSD „fără cap”.

De asmenea, Viorica Dăncilă a convocat CEx-ul la ora 17:00 într-o sedinta de criză, imediat după anuntul ALDE pentru a se stabili miniștrii interimari pentru posturile eliberate de ALDE din executiv și pasii de urmat pentru mentinerea unui guvern minoritar.

Liderul PSD le-ar oferit duminică seară celor de la ALDE și Pro România locuri comune pe listele pentru locale și posturi în guvern cu condiția ca partidul lui Tăriceanu să nu iasă de la guvernare, sustine G4Media, citand surse social-democrate.

PSD a lansat oficial la congresul de sâmbătă candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidențiale. Potrivit aritmeticii parlamentare, PSD riscă să piardă majoritatea în cazul retragerii ALDE de la guvernare și în condțiile în care UDMR a anunțat că nu va susține guvernul Dăncilă în Parlament.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22