Negocieri: Ludovic Orban vrea să fie din nou prim-ministru. USR Plus va da un răspuns miercuri

Laurentiu Gheorghe | 15.12.2020

Șeful PNL, Ludovic Orban, le-a transmis partenerilor de la USR Plus și UDMR în cadrul discuțiilor de marți de la Vila Lac că dorește să fie din nou premier, relatează G4Media.ro, citând surse politice.

Pe aceeași temă

Orban le-a spus liderilor acest lucru în ciuda faptului că PNL l-a desemnat pe Florin Cîțu săptămâna trecută drept candidat pentru postul de premier, scrie G4Media.ro.

La întâlnirea de la Vila Lac, care a început în jurul orei 14:00, au participat Ludovic Orban, Dan Barna, Dragoș Tudorache și Kelemen Hunor.

Potrivit surselor G4Media.ro, liderii celorlalte partide au cerut timp de gândire înainte de a-i da un răspuns lui Orban, interval în care să-și consulte membrii propriilor formațiuni.

Mai mult, cei din USR Plus nu ar fi primit deloc cu entuziasm vestea că Orban ar putea fi din nou prim-ministru, spunând că liderul PNL este sinonim cu tot ce n-a mers bine în guvernarea din ultimul an.

Orban ar fi ridicat problema cu numirea sa la șefia guvernului inclusiv în cadrul întâlnirii pe care a avut-o dimineață cu președintele Klaus Iohannis, au mai explicat sursele G4Media.ro.

După cele două întâlniri, prima cu șeful statului și cea de-a doua cu liderii viitoarei coaliții, Ludovic Orban s-a întâlnit la ora 18:00 cu liderul minorităților naționale, Varujan Pambuccian.

La ora 20:00, Orban este așteptat la partid, unde îi va informa și pe liderii PNL de intențiile sale și de discuțiile pe care le-a avut de-a lungul zilei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22