Negocierile cu opozitia au esuat, premierul turc anunta ca alegerile anticipate sunt tot mai probabile

Fara Autor | 13.08.2015

Pe aceeași temă

Negocierilor cu opoziția pentru formarea unui guvern de coaliție în Turcia au eșuat, alegerile anticipate sunt foarte probabile, a declarat joi premierul Ahmet Davutoglu, potrivit AFP, citată de Agerpres.

 

„Nu am reușit să asigurăm o bază propice pentru formarea unui guvern”, le-a declarat Davutoglu jurnaliștilor, la finalul unei ultime reuniuni cu Kemal Kliçdaroglu, președintele Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat), singura formațiune care nu a închis ușa unei alianțe cu Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP, islamo-conservator).

 

„Alegerile (anticipate) sunt astăzi foarte probabile”, a continuat premierul, apreciind că aceasta este singura opțiune pentru țară și că opinia publică este pregătită pentru această eventualitate.

 

Potrivit lui Davutoglu, „de alegerile anticipate va profita cel mai mult AKP”, partidul său, aflat la putere din 2002, dar care a pierdut majoritatea în alegerile din 7 iunie.

 

Ahmet Davutoglu a fost însărcinat pe 7 iulie, în mod oficial, de șeful statului, Recep Tayyip Erdogan, cu formarea unui nou guvern. Premierul desemnat are la dispoziție 45 de zile pentru alcătuirea unui nou executiv. În cazul unui eșec, președintele Erdogan poate convoca alegeri anticipate, mai scrie Agerpres.

 

Criza politică din Turcia intervine pe fondul războiului declanșat de Ankara luna trecută pe două fronturi: rebeliunea kurdă a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și organizația jihadistă Statul islamic în Siria. Conform criticilor președintelui Erdogan, campania militară împotriva PKK a reușit să mobilizeze din nou electoratul naționalist turc.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22