Negocierile dintre PSD și Dan Voiculescu pentru alegerile locale sunt în impas – Surse

Laurentiu Gheorghe | 06.08.2020

PSD nu a acceptat pretenția lui Dan Voiculescu de al impune pe Cristian Popescu – Piedone candidat pentru Primăria Sectorului 5 în locul lui Daniel Florea, ceea ce a condus la suspendarea discuțiilor.

Pe aceeași temă

Negocierile pentru crearea unei alianțe între PSD și PPUSL, partidul înființat de patronul Antenelor, Dan Voiculescu, au eșuat pentru moment, cererile acestuia fiind considerate de către social-democrați ca fiind exagerate – Piedone candidat la Sectorul 5 și opt locuri pe lista comună pentru Consiliul General, relatează G4Media.ro citând surse politice.

PSD ar fi decis în aceste condiții să nu mai facă alianță la locale cu partidul fondat de Dan Voiculescu, cel puțin la București, o decizie în acest sens urmând să fie luată de conducerea social-democraților în cursul zilei de azi, mai spun sursele citate de G4Media.ro.

PSD a renunțat și la alianța pentru alegerile locale din București cu ALDE, partidul lui Tăriceanu, acesta din urmă anunțându-și joi candidatura la Primaria Capitalei după ce negocierile cu partidul condus de Marcel Ciolacu au eșuat.

ALDE ar fi fost refuzat din cauza opoziției lui Dan Voiculescu care nu mai crede într-o variantă de USL doar cu ALDE care n-a reusit decat 4% la alegerile europarlamentare.

PSD a jucat în ultimele două decenii rolul de remorcher politic pentru partidul lui Dan Voiculescu. Acest partid, indiferent cum s-a numit de-a lungul timpului (PUR, PC, PPUSL) nu a contat niciodată electoral în mod real, însă Voiculescu a utilizat influența Antenei 3 drept carte de negociere.

Nici alianța cu Pro Romania nu a reusit, Robert Negoita, primarul Sectorului 3 anuntandu-și candidatura din partea partidului condus de Victor Ponta. Insa aici este vorba de un armistitiu, candidatul Pro Romania pentru Primaria Capitalei fiind un necunoscut pe post de iepure, care nu-i va crea probleme Gabrielei Firea, actualul primar PSD.

Se pare ca social-democratii vor sa schimbe tactica de la europarlamentare în care au facut aliante cu mai multe partide de buzunar si a obtinut un scor dezamagitor, Dan Voiculescu fiind de fapt marele castigator deoare a reusit să impuna patru nume pe lista PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22