Negocierile Guvernului cu FMI continua astazi. Discutiile de ieri, incheiate fara NICIUN REZULTAT

P.c. | 06.12.2014

Pe aceeași temă

Guvernul Romaniei va continua astazi negocierile cu Fondul Monetar International dupa ce discutiile de ieri s-au incheiat fara a ajunge la vreun rezultat. Guvernul isi mentine pozitia privind un nivel al deficitului bugetar de 1,4% din PIB pentru 2015, potrivit reprezentantilor MFP, relateaza ziare.com


Fondul Monetar International (FMI) a solicitat un deficit bugetar de 0,9% din PIB pentru anul 2015.

"Romania nu isi poate permite azi sa coboare sub un deficit de 1,4% din PIB (...) Mandatul meu este de a nu cobori sub 1,4%, care oricum este prea mic si prea apasator pentru situatia Romaniei de azi. Orice discutie sub 1,4% este inacceptabila. Daca s-ar porni de la o negociere de 0,9% pe cash, ar duce la o ingenunchere definitiva a economiei romanesti", a declarat vineri ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, la Antena 3.
 

El a precizat ca solicitarea FMI pentru un deficit bugetar mai mic a fost avansata in cursul discutiilor tehnice, care au avut loc in noaptea de joi spre vineri.

 

CITITI SI: Negocierile FMI cu GUVERNUL, incheiate fara NICIUN REZULTAT


"Am fost informat de echipa tehnica de la minister ca azi noapte, in cadrul discutiei tehnice, FMI ar fi introdus in discutie acest element nou, pe care noi nu-l stiam, acela de a lua in calcul discrepantele istorice (dintre deficitul calculat pe cash si cel calculat pe metodologia ESA - care ia in calcul si angajamentele de plata - n.red.) ", a spus Valcov.
 

Potrivit ministrului delegat pentru Buget, diferenta intre solicitarea FMI si nivelul de 1,4% din PIB ar reprezenta circa 3,5 - 4 miliarde lei, care ar trebui taiati din buget, de la investitii publice.
 

Pentru 2014, autoritatile romane si Fondul Monetar International (FMI) au convenit un deficit bugetar de 2,2% din PIB atat pe metodologia cash, cat si pe metodologia ESA a Uniunii Europene.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22