Negocierile pentru formarea noului Guvern au fost suspendate după doar două ore de discuții

Laurentiu Gheorghe | 13.12.2020

Echipele de negociere ale celor trei partide au reluat discuțiile duminică dimineață dar pentru că nu s-a reușit eliminarea blocajului intervenit sâmbătă, după doar două acestea au fost sistate până luni.

Pe aceeași temă

Pentru că PNL, USR PLUS și UDMR n-au reușit să cadă de acord asupra împărțirii funcțiilor de premier și președinți ai celor două camere parlamentare, s-a decis ca fiecare partid să meargă luni la Cotroceni cu propria propunere de premier.

Discuțiile au fost sistate duminică după două ore de discuții sterile la propunerea șefului PNL, Ludovic Orban, scrie HotNews.ro, citând surse apropiate discuțiilor. Astfel că liderii celor trei partide au convenit să se vadă la consultările de la Cotroceni.

În ceea ce privește programul de guvernare, discuțiile au avansat la capitolul economie.

„Au fost negocieri aprinse de deficitul bugetar maxim acceptat astfel încât să avem bani de reforme dar să stăm în echilibrul macro economic necesar ratingului de țară și finanțării”, au explicat surse participante la discuții pentru G4Media.ro.

Totuși, în cursul zilei de duminică s-a căzut de acord asupra unei inițiative care să stopeze traseismul politic în Parlament, la propunerea UDMR.

Între timp, comisiile pentru programul de guvernare și împărțirea posturilor în Parlament au lucrat și au căzut de acord .

Sâmbătă, în prima zi a negocierilor pentru formarea coaliției, discuțiile s-au blocat pe împărțirea funcțiilor de premier, președinte al Camerei Deputaților și președinte al Senatului. Liberalii revendică atât funcția de prim-ministru, pentru Florin Cîțu, cât și pe cea de președinte al Camerei Deputaților, pentru Ludovic Orban. USR Plus și UDMR s-au opus, spunând că, dacă șefia guvernului revine PNL, atunci liberalii ar trebui să renunțe la președinția celor două Camere ale Parlamentului. Cei de la USR Plus au propus și un târg: liberalii să renunțe la șefia guvernului în favoarea lui Dacian Cioloș, iar ei îl vor sprijini pe Ludovic Orban la Camera Deputaților.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22