Negocierile profesorilor de la Guvern au eșuat. Președintele Iohannis îi primește la Cotroceni

L. G. | 30.05.2023

Reprezentanții greviștilor au anunțat marți că negocierile de la Guvern au eșuat și protestarii s-au deplasat la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis anunțând că va discuta cu liderii lor.

Pe aceeași temă

Sindicaliştii adunaţi în Piaţa Victoriei au plecat în marş spre Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis îi primeşte, marţi, la discuţii pe protestatarii din educaţie care au plecat din Piaţa Victorie, îndreptându-se spre Palatul Cotroceni.

”Astăzi, primul ministru ne-a promis că vor da memorandum publicat în Monitorul Oficial legat de acea grilă (de salarizare - n.r.). Am cerut răspicat, oamenii vor alt act normativ, ordonanţă de urgenţă, pentru că altfel nu au încredere. Iar legat de cererea noastră, şi anume de a se majora salariile aşa cum am cerut ieri, aplicarea art. 12 din 153, nu se acceptă. E vorba de o creştere de 20 la sută a salariilor”, a afirmat Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Sindicaliştii au declarat că oferta Guvernului a constat din prime de 4.000 de lei pentru personalul didactic şi de 1.500 de lei pentru cel nedidactic. Ideea privind emiterea unei OUG nu a fost acceptată.

Liderul Federaţiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că acţiunile de protest continuă.

„Preşedintele are un rol major. Dacă vrea să detensioneze situaţia din sistem va trebui să intervină în regim de urgenţă. Este rolul domniei sale de mediator”, a spus Nistor.

„Greva continuă”, a subliniat Hăncescu.

Mii de sindicalişti din Educaţie protestează, marţi, în Bucureşti, pichetând sediul Guvernului. Sindicaliştii vor mărşălui pe străzile Capitalei, Brigada Rutieră a Capitalei anunţând restricţii de trafic pentru derularea manifestării. Protestatarii au plecat, în jurul orei 13.00, către Palatul Cotroceni. 

Cele trei mari federaţii sindicale din învăţământ i-au adresat, luni, preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de a se întâlni marţi, cu Birourile Executive ale sindicatelor. Acestea au cerut şefului statului să îşi exercite rolul de „mediator între stat şi societate pentru a obţine din partea Executivului soluţii reale şi imediate pentru sistemul de învăţământ”. Documentul a fost înregistrat la Administraţia Prezidenţială.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22